Gemeente Diemen


Koninginnedag en bevrijdingsdag

Samen maken we er een gezellig feest van! Lees hier wat de mogelijkheden zijn.

Koninginnedag en Bevrijdingsdag: samen maken we er een gezellig feest van
Natuurlijk kunt u ook dit jaar met Koninginnedag en Bevrijdingsdag weer uw oude spulletjes verkopen. Om deze dagen voor iedereen gezellig en veilig te laten verlopen is er een aantal zaken waar u wel rekening mee moeten houden:

Koninginnedag

* Vrijmarkt is in Diemen Centrum toegestaan op vrijdag 30 april 2010 van 06.00 uur tot 17.00 uur met uitzondering van de afgezette locaties (b.v. op het voorplein van hnet gemeentehuis voor de Diemer Harmonie)

* Het is niet toegestaan vakken te "reserveren" door het spuiten van verf op de grond, het gebruik van plakband e.d.
* Houdt u bij het innemen van uw plaats rekening met de ingang van winkels en huizen, zebrapaden, brandkranen en de vrije doorgang voor iedereen, inclusief hulpdiensten. Ook de gehandicaptenparkeerplaatsen moeten vrijgehouden worden!
* Zoek geen plekje in het plantsoen en hang ook geen touwen en voorwerpen in bomen of beplanting.

* Het plaatsen van aanhangwagens, kramen en dergelijke, is voor de vrijmarkt niet toegestaan.

* Indien mogelijk kunt u uw auto uitladen bij uw plek. Daarna dient u uw auto gewoon in een parkeervak te parkeren.
* Na afloop moet u uw plek schoon achter laten. Niet verkochte spullen mag u niet op straat achterlaten! De gemeente stelt afvalzakken beschikbaar. Deze afvalzakken dient u te deponeren in de containers die de gemeente speciaal daarvoor neerzet. Laat geen rommel achter op straat.

* Op het plein voor het gemeentehuis worden twee openbare toiletten geplaatst.

* Er is op het voorplein van het winkelcentrum een strook gereserveerd voor handelaren en voor de Diemer Omroep Stichting. Een deel van het voorplein is gereserveerd voor het optreden van de Diemer Harmonie van 10.00 tot 11.00 uur. Deze ruimtes kunt u dus niet gebruiken.
Optreden Diemer Harmonie foto´s: Jan Ronday

Met vragen of problemen op deze dag kunt u terecht bij onze gemeentelijke controleurs/handhavers. Zij zijn u graag van deze dienst, ook op feestdagen!

Bevrijdingsdag
Ook op woensdag 5 mei 2010 is vrijmarkt in Diemen Centrum toegestaan van 06.00 tot 17.00 uur. Daarbij gelden dezelfde regels als op Koninginnedag.
Gewone markt
Op woensdag 5 mei gaat de wekelijkse markt op het voorplein van het winkelcentrum gewoon door. Het voorplein kunt u dus niet gebruiken om uw spulletjes aan de man te brengen.

---