Gemeente Enkhuizen

Programma vrijdag 30 april 2010, Koninginnedag

08.00 uur
Klok luiden.
08.15 uur
Beiaardconcert door onze stadsbeiaardier, Frits Reynaert, op het carillon van de Zuidertoren.
08.50 uur
Op het Albert Heijnplein verzamelen voor de optocht met als thema Beste Look a Like. Kom allemaal verkleed, want de jury is aanwezig en kijkt wie het beste lijkt op Koningin Beatrix of andere leden van het Koninklijk Huis. Er zijn weer mooie prijzen te winnen voor een single, een duo of een groep. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Aubade bij het Stadhuis. Alle deelnemers aan de optocht krijgen een vlaggetje, een toeter en een ballon met een wedstrijdkaartje. 09.20
Vertrek optocht richting Stadhuis, met medewerking van muziekvereniging Dindua. Route: Albert Heijnplein-Molenweg-Westerstraat- Breedstraat. Wilt u zo vriendelijk zijn om de hele optocht vrije doorgang te verlenen?
09.45 uur
Aubade. Voor het Stadhuis wordt de aubade afgenomen door het gemeentebestuur van Enkhuizen, het bestuur van de Oranjevereniging en genodigden. Gezamenlijk zingen we couplet 1 en 6 van het Nederlandse volkslied, onder begeleiding van muziekvereniging Patrimonium. Aansluitend worden de ballonnen opgelaten. Daarna maakt de jury de prijswinnaars van de optocht bekend. DINDUA speelt na afloop van de aubade bij de verzorgingstehuizen Sint Nicolaas en Westerhof. Patrimonium speelt bij Herfstzon en Efkes Aars zingt in Overvest. 10.00 uur
Oranjemidgetgolf op de baan, gelegen in het recreatiegebied Enkhuizerzand nabij Sprookjeswonderland. Voor 2,50 kunt u tot 17.00 uur een balletje slaan.
10.00 uur
Oranjestadswandeling. Gidsen van de Vereniging Oud Enkhuizen zullen u iets vertellen over historie, groen en oorlogshandelingen rondom Het Snouck van Loosenpark. Start bij Deenenburg, deelname gratis. Na afloop koffie in de Nieuwe Doelen, dat u aangeboden wordt door de Oranjevereniging.
10.00 uur
Koninginnedag aan De Laars met een vrijmarkt met diverse activiteiten zoals een schilderwedstrijd, ballen gooien en brood bakken. 10.30 uur
De hartverwarmende familiefilm Charlottes Web in de Nieuwe Doelen. Entree gratis, inclusief limonade voor de kinderen. Zaal open om 10.15 uur.
13.00 uur
47e Oranje Ronde. Route: start bij de Nieuwe Doelen, over de Wilhelminabrug, de Dijk, Prinsenstraat, linksaf de Westerstraat in om via de Klopperstraat, de Vette Knol, de Kat en Hond brug en de Paktuinen weer terug te komen bij de finish. Met hetzelfde rondje als vorig jaar belooft het weer een mooi spektakel te worden. Om 13.00 zijn het de Dames die de dag openen met om 14.30 gevolgd door de B / C amateurs. De Elites en A-amateurs sluiten de dag met hun wedstrijd die om 16.00 start.
Ook de jeugd van Enkhuizen wordt niet vergeten. De Rabobank deelt tijdens de Oranje Ronde 500 suikerspinnen uit. Dus zorg dat je op tijd bent want op=op.
13.00 uur
s Middags livemuziek op de Melkmarkt en op de Dijk. 13.00 uur
Modelvliegclub Pegasus, de enige modelvliegclub in Oostelijk West-Friesland, houdt ook dit jaar weer een wervelende show met radiobestuurde vliegtuigen en helikopters! Het evenement vindt plaats op de vaste vlieglocatie langs de Elzenburg te Enkhuizen (1602 DR), tussen het Streekbos en Andijk/Oosterdijk. Tijdens de show zullen de vele facetten van de modelvliegsport aan de orde komen. en wisselen de demonstraties van allerlei soorten modellen zich af. Natuurlijk is de toegang gratis. www.mvcpegasus.nl 13.00 uur
Wegens groot succes opnieuw Rondje Handvastwater in de Boerenhoek. Rond het Handvastwater zijn tal van activiteiten. Kom griezelen in het spookhuis. Of laat je koninklijk vervoeren in een limousine van 14.00 uur tot 16.00 uur. Rij je liever zelf? Behaal dan je rijbewijs op de skelterbaan. Er is een springkussen en er zijn diverse spelletjes en een puzzeltocht, waarmee je een mooie prijs kunt winnen! De jeugdbrandweer laat je een woningbrand blussen en de scouting verzorgt het stokbrood bakken. Gratis voor de jeugd van ca. 3 jaar tot 14 jaar. Vanaf 16.30 uur tot ongeveer 18.00 uur wordt de Enkhuizer Kloetwedstrijd gehouden. Dweilorkest Windkracht 13 moedigt de deelnemers aan met sfeermakende muziek.
14.00 uur
Aan de Laars de Aquabubble en het brandweerspel voor kinderen vanaf 8 jaar met zwemdiploma A, evenals het verbeteren van het record spijkerbroek hangen en het afleggen van het parcours met de Albert Kanos.
14.30 uur
Fietspuzzeltocht voor het hele gezin. Vertrek en inschrijving 1, vanaf IJsselzand. De tocht duurt ongeveer 1 uur. . 14.30 uur
Seniorenmiddag in de Nieuwe Doelen. We wensen u veel plezier met een optreden van het duo Joke Oud en Frank Hoebe, die musicalliedjes ten gehore brengen, afgewisseld met sketches. De koffie en iets lekkers staan klaar evenals het hapje en drankje. Entree 2, -. Leden gratis op vertoon van de lidmaatschapskaart. Vergeet U deze niet mee te nemen? Zaal open om 14.00 uur. Indien nodig kunt u tot 29 april 22.00 uur voor vervoer bellen naar tel.: 31 60 41.
16.00 uur
Vertrek van zeilschip Schuttevaer vanaf de kade bij de visafslag. Voor slechts 10,- per volwassene en 5,- per kind kunt u maar liefst twee uur varen op het IJsselmeer! Kaartjes kunt contant betalen als u aan boord gaat. Een hapje en een drankje zijn aan boord verkrijgbaar en er zijn zwemvesten voor kinderen aanwezig.
20.00 uur
Kienavond in de Nieuwe Doelen. Naast alle prachtige prijzen bij Bingo, maakt u tijdens de Verloting kans op de hoofdprijs! Bingo 5 rondes, prijs per plankje 3,50. Verloting 2,50 voor 7 lootjes. Voor leden van de Oranjevereniging is er een extra verloting op vertoon van de lidmaatschapskaart. In ruil voor coupon C onder aan de kaart krijgt u een lotnummer en dingt u mee naar een van de aantrekkelijke prijzen. Vergeet niet uw lidmaatschapskaart mee te nemen!

Programma dinsdag 4 mei 2010, Dodenherdenking

Vrijheid wereldwijd, wat is daarvoor nodig?
Bij de Nationale Herdenking worden alle burgers en militairen herdacht, die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog tot op heden, wanneer of waar ook ter wereld, in het belang van het Koninkrijk of tijdens vredesmissies van internationale organisaties zijn gevallen dan wel door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen. De Nationale Herdenking is niet alleen herdenken van diegenen die hun leven verloren, maar houdt ook bezinning in op heden en toekomst.

16.00 uur
Bijeenkomst gedenkteken Nelson Mandeladreef met medewerking van kinderen van de basisscholen in Enkhuizen.
17.00 uur
Leggen van bloemen bij de graven van verzetshelden door leden van het bestuur van de Oranjevereniging.
18.00 uur
Oproep aan de inwoners van Enkhuizen om massaal de vlag halfstok te hangen. In overleg met het Ministerie van Algemene Zaken en de Rijksvoorlichtingsdienst is besloten ook na 20.00 uur de vlag halfstok te laten hangen. Wij hopen op uw medewerking.
19.00 uur
Herdenkingsbijeenkomst in de Zuiderkerk met medewerking van het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps
19.50 uur
Stille tocht naar het herdenkingsmonument in het Wilhelminaplantsoen. 19.58 uur
Het blazen van de Last Post.
20.00 uur
Twee minuten stilte. Aansluitend wordt het Wilhelmus, 1e en 6e couplet, gezongen. Hierna worden er kransen en bloemstukken gelegd door het college van B&W, bestuur Oranjevereniging en andere belanghebbenden. De muzikale medewerking is in handen van het CMV Patrimonium.

Programma woensdag 5 mei 2010, Bevrijdingsdag

9.00 uur
Bevrijdingsmarkt op de Dijk en het Venedie
13.45 uur
Het gratis toegankelijke Landje van Popfestival wordt gehouden op het grasveld voor de Drommedaris. Vanaf 14.00 uur wordt een muziekprogramma geboden dat er mag zijn. Maar daar blijft het niet bij. Ook voor kinderen valt er het nodige te beleven op het Landje van Top, dat een nieuwe indeling kent. Er wordt onder meer de nodige aandacht geschonken aan de hongerige mens. Het Landje van Pop is een gratis festival met veelbelovende acts uit binnen- en buitenland. Het festival duurt tot 24.00 uur. Op www.landjevanpop.nl kunt u meer informatie vinden over het programma. Ook zijn hier Myspace pagina's en YouTube filmpjes van de artietsen te bekijken; voorpret gegarandeerd!