Gemeente Beverwijk


Programma Koninginnedag Beverwijk 2010

Er zijn ook dit jaar weer volop activiteiten op Koninginnedag 2010 in Beverwijk. Het complete programma is te vinden op de website van de Oranjevereniging. Het programma wordt ook uitgebreid beschreven in de Oranjekrant die huis-aan-huis wordt verspreid, maar is hieronder ook te downloaden: Programma Koninginnedag

Muzikale aubade ter gelegenheid van Koninginnedag
Op vrijdag 30 april 2010 wordt het gemeentebestuur van Beverwijk om 11.00 uur een muzikale aubade aangeboden door de plaatselijke muziekverenigingen. Dit ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Hare Majesteit de Koningin. De aubade vindt plaats op de Breestraat op het podium ter hoogte van de Zeestraat.

Een aubade is een oude traditie die door heel het land uitgevoerd wordt. In Beverwijk maakt de aubade deel uit van het complete Koninginnedag programma. Op die dag spelen muziekverenigingen voor het gemeentebestuur die het muzikale schouwspel bekijken.

Een dag eerder vindt de lintjesregen plaats in Beverwijk. Aan zeven inwoners van Beverwijk wordt een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Deze mensen mogen, samen met partner, aanwezig zijn op het podium tijdens de aubade. Hetzelfde geldt voor de mensen die in de loop van mei 2009 tot en met april 2010 een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen.