TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 27-04-2010

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending vrijdag 30 april
Nederland 1 - 21.55 uur

NEDERLAND SCHILDERT BEATRIX IN DE TROS TV SHOW

Op vrijdag 30 april staat de TROS TV SHOW deels in het teken van Koninginnedag. Honderden inzendingen kwamen binnen op Ivo Niehe's oproep aan amateurschilders om ter gelegenheid van haar 30-jarig regeringsjubileum een portret te maken van koningin Beatrix. In een oranje busje ging Ivo vervolgens het land door en bezocht de makers van de meest geslaagde werkstukken.

Verder aandacht voor de 85ste verjaardag van John Kraaykamp met een selectie van zijn meest humoristische scènes, een terugblik op het eerste televisiegesprek van John en Ivo 22 jaar geleden en het allerlaatste dat Kraaykamp op toneel heeft gedaan. Niet geheel toevallig ook weer samen met Niehe, drie jaar geleden in het Nieuwe delaMar-theater.

In het Zuidfranse Ramatuelle brengt Ivo een bezoek aan de schrijver Dominique Lapierre. De helft van de opbrengst van zijn bestsellers, hij verkocht tientallen mijoenen boeken, gaat naar de minst kansrijken in het Indiase Calcutta. Zijn nieuwste millionseller ('Een regenboog in de nacht') beschrijft op een unieke manier de ontstaansgeschiedenis van Zuid-Afrika.

Voor meer informatie: www.tros.nl/tvshow