TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 27-04-2010

Televisie
ANDRÉ RIEU IN ZUID-AFRIKA
Uitzending vrijdag 30 april
Nederland 1 - 21.30 uur

TWEE VORSTINNEN EN EEN VORST

André Rieu mag inmiddels in Nederland wel de 'Vorst van de Viool' genoemd worden. In de komende uitzending van ANDRÉ RIEU IN ZUID-AFRIKA treedt hij op voor twee vorstinnen: Queen Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk en onze eigen Koningin Beatrix.

De Engelse Koningin maakt kennis met Rieu en zijn orkest in The Opera House Theatre in Blackpool tijdens de 'Royal Variety Performance'. The Queen is zeer te spreken over de prestaties van de Limburgse violist. ''Dit is weer een nieuwe mijlpaal in mijn carrière! Ik heb de Koningin even de hand geschud en gesproken. Ze was erg vriendelijk en vertelde me dat ze had genoten van de mooie melodieën.''

Hij treedt in Nederland ook op voor Koningin Beatrix in de Gemeentegrot van Valkenburg. Het orkest geeft een mini-concert ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de VVV. De kijker ziet dat alles tot in de puntjes wordt voorbereid door André. Het licht, de bühne en zelfs over de vloer maakt de maestro zich druk. Het resultaat mag er ook nu weer zijn. Koningin Beatrix geniet van de show. Ze vindt het optreden zelfs te kort. Voor André gaat een wens in vervulling, hij heeft nog niet eerder voor onze majesteit opgetreden.

De vorstelijke uitzending is te zien op Koninginnedag, vrijdag 30 april om 21.30 uur bij de TROS op Nederland 1.

Voor meer informatie: www.tros.nl/andrerieu




TROS