Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 28 april 2010

AVRO-PROGRAMMA MISSERS: RECHT OP SCHADEVERGOEDING?

Het AVRO-programma Missers is een kritisch gezondheidsprogramma dat medische fouten tegen het licht houdt. De presentatie is in handen van Pieter Jan Hagens. Vrijdagavond 30 april zendt de AVRO de derde aflevering uit om 21.35 uur op Nederland 2.

Willy Kleine Koerkamp komt bij een motorcross zwaar ten val. Een ambulance rijdt hem naar het ziekenhuis, maar hij wordt niet gestabiliseerd. Ook in het ziekenhuis wordt hij onvoldoende onderzocht. Twee dagen later blijkt dat hij 6 rugwervels heeft gebroken. In Missers een reactie van de ambulancevervoerder en de vraag of Willy recht heeft op schadevergoeding.

Een radioloog stelt in een vroegtijdig stadium de diagnose: Tatjana Rzajeva heeft een tumor achter haar linkeroog. Maar meerdere neurologen komen tot een andere conclusie: ze hoeft zich nergens zorgen over te maken. Pas jaren later blijkt in het ziekenhuis in Aken wat Tatjana al lang vreesde: ze heeft weldegelijk een tumor van (inmiddels) 3,5 cm. Ze wil erkenning van de gemaakte fouten en een schadevergoeding.

Kijk ook op: missers.avro.nl

Missers, vrijdag 30 april om 21.35 uur bij de AVRO op Nederland 2.