Ingezonden persbericht


Gouda, 29 april 2010

Vooraankondiging

Met SAYCHEESEGOUDA-MOBIEL je LACH op straat online zetten!

Morgen, op Koninginnedag, gaat de SAY CHEESE GOUDA-mobiel -een multimediaal vehikel- voor het eerst de straat (Oranjeboulevard, de Raam Gouda) op. De SAY CHEESE GOUDA-MOBIEL is een gepimpte oude bakfiets voorzien van 4 draadloze computers en printer. Samen met het promoteam kan je je lach online zetten, foto printen en de foto meenemen om thuis achter het raam te plakken.

Gouda is de laatste weken in de ban van de campagne SAY CHEESE GOUDA. Overal duiken portretten van lachende Gouwenaars op. De campagne start officieel 1 mei en duurt tot Pinksteren. 22 mei is er een finale op de markt van Gouda.

"In deze fase van onze promoactie voor Gouda draait het vooral om www.saycheesegouda.nl. Hier kan iedereen zijn of haar lach vereeuwigen dankzij een speciale fotoapplicatie of door een eigen foto te uploaden. Daarna is het een kwestie van de foto printen en voor het raam hangen. Zo wordt de stad één grote fototentoonstelling met aanstekelijk lachende mensen en dat beïnvloedt de sfeer op een positieve manier. Want Gouda lacht, met elkaar, om elkaar en naar elkaar," aldus Marien Brand en Marc Meijer, de initiatiefnemers van SAY CHEESE GOUDA.

Inwoners van Gouda zetten hun lach online! Inmiddels doen meer dan 500 inwoners mee. De actie begint officieel op zaterdag 1 mei en duurt t/m Pinksteren. Hieronder kort de essentie van SAYCHEESEGOUDA

Als je Gouda zegt, dan zeg je kaas. Wij zeggen: SAY CHEESE! In Gouda kan je lachen, van Gouda word je blij. Gouwenaars weten dat. Gouda, de stad van kaas laat massaal haar lachende gezicht zien. We roepen alle Gouwenaars op mee te doen; zet je lach online, print en plak hem achter je raam. SAY CHEESE GOUDA!

waarom SAY CHEESE GOUDA?
Gouda is vaak in het nieuws. Meestal is het slecht nieuws. Zo ontstaat onterecht een negatief beeld van deze prachtige stad. Daarom is Boven de 7e verdieping de campagne SAY CHEESE GOUDA gestart, een initiatief waarbij alle inwoners van de stad worden opgeroepen om lachend op de foto te gaan. De boodschap: in Gouda valt genoeg te lachen. De bewoners bewijzen het!

Gouwenaars reageren massaal enthousiast op SAY CHEESE GOUDA. De mailbox stroomt vol met reacties, foto's en ideeën. Veel mensen dragen Gouda dus een warm hart toe en vinden Gouda leuk! SAY CHEESE GOUDA is een manier om dat goeie gevoel te laten zien.

SAY CHEESE!

Marc Meijer en Marien Brand
www.saycheeegouda.nl

Boven de 7e verdieping
voor inlichtingen: 06 81462919