Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 30-04-2010

Vijf aanhoudingen tijdens uitgaansnacht

BREDA: In De nacht van donderdag op vrijdag zijn er vijf aanhoudingen verricht in het centrum, waarvan een voor verstoring van de openbare orde, een voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en een voor het vernielen van een ruit van een horecagelegenheid in de
Visserstraat. Deze drie verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.
Om 01.30 uur werden een 21-jarige Bredanaar en een 18-jarige man uit Teteringen aangehouden voor mishandeling van een 23-jarige Bredanaar. De gedupeerde deed aangifte bij de politie en verklaarde in een horecagelegenheid inde Schoolstraat in het gezicht te zijn geslagen en bij de keel te zijn gegrepen, omdat hij tegen iemand aan liep. Hij hield hieraan een bloedneus over. De verdachten werden vervolgens door de politie in de Cingelstraat en het Valkenberg Park aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen de verdachten wordt
proces-verbaal opgemaakt.
Gedurende de nacht heeft de politie een aantal keer opgetreden bij beginnende opstootjes, waardoor erger kon worden voorkomen.

Veelpleger aangehouden dankzij oplettende getuige

BREDA: De politie kreeg donderdag om 18.15 uur melding van een getuige dat er mogelijk een fietsendief actief was op het station. De getuige had een man aan fietsen zien rommelen en gaf een beschrijving van de man door. De politie trof een man die voldeed aan de beschrijving nabij het station aan. De 26-jarige man uit Eindhoven liep door het park met een fiets aan de hand. Hij werd aangesproken en verklaarde in eerste instantie de fiets voor een klein bedrag te hebben gekocht op het station. Hij werd aangehouden voor heling, maar bekende al snel de fiets te hebben gestolen. De verdachte bleek een veelpleger te zijn en is in verzekering gesteld.

Twee aanhoudingen na vechtpartij

BREDA: De politie kreeg donderdag tegen 17.00 uur melding van een bewoner van de Ahornstraat. De 34-jarige man zou bij thuiskomst zijn aangevallen door een buurtbewoner. Bij aankomst van de politie bleek dat de betrokkenen, de 34-jarige man en een 37-jarige man, al langer onenigheid met elkaar hadden. Volgens getuigen stond de 37-jarige man de 34-jarige man bij thuiskomst op te wachten en ontstond er een strubbeling. Hierbij zou de 37-jarige man de 34-jarige man hebben aangevallen en vervolgens zou deze uit zelfverdediging een klein mesje hebben gebruikt om zich te verdedigen. De ambulance vervoerde de 37-jarige man naar het ziekenhuis, waar hij aan lichte verwondingen aan zijn hoofd en mond werd behandeld. Na verhoor zijn beide betrokkenen in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Voetganger gewond na ongeval

BREDA: Donderdag gebeurde er rond 21.45 uur een ongeval op de Nieuwe Kadijk. Een 57-jarige Bredanaar reed richting de Backer en Ruebweg, toen hij in aanrijding kwam met een voetganger. De 50-jarige
slachtoffer uit Polen was niet meer aanspreekbaar. Hij is per ambulance overgebracht naar het Sint Elizabeth ziekenhuis met onbekend letsel. De automobilist is door de politie meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij verklaarde dat hij na het ongeval weg was gereden, omdat hij de voetganger niet had zien liggen en dacht dat er iets tegen zijn auto aan was gegooid. Korte tijd later kwam hij terug bij de plaats van het ongeval, toen hij hulpdiensten zag staan.
Van getuigen is een verklaring opgenomen en op de plaats van het ongeval zijn sporen verzameld voor een verkeersongevalanalyse. De toedracht van het ongeval is onbekend.

Automobilist zwaargewond bij eenzijdig ongeval

ZUNDERT: Donderdag meldde een getuige rond 22.20 uur een ongeval op de Achtmaalseweg. Een automobilist was hier tegen een boom aan gereden en bekneld geraakt in zijn voertuig. De brandweer haalde de 26-jarige vrouw uit Achtmaal uit zijn auto. Een traumahelikopter werd opgeroepen in verband met het opgelopen letstel. De vrouw is gestabiliseerd en met een spoedtransport overgebracht naar het Sint Elizabeth ziekenhuis in Tilburg. Vermoedelijk heeft zij hersenletsel overgehouden aan het ongeval. De vrouw was vannacht nog niet buiten levensgevaar.

VHT en belastingdienst houden controle

BREDA: Het verkeershandhavingsteam van de politie hield donderdag een controle in samenwerking met de Belastingdienst. De controle vond plaats op de Belcrumweg.
Er zijn 964 blaastesten afgenomen bij passerende bestuurders. De politie verrichtte 10 aanhoudingen. De verdachten ondergingen een blaastest. Hoogst gemeten uitslag bedraagt 550 ug/l. Deze uitslag werd gemeten bij een beginnend bestuurder. Er is 1 verdachte werd
aangehouden omdat hij nog 75 dagen moest zitten. Een andere verdachte reed zonder rijbewijs en is ook aangehouden.
Er werd een ANPR-voertuig ingezet om de kentekens van passerende voertuigen te scannen. De Belastingdienst vorderde drie auto's ter plaatse in en inde 4500,- aan achterstallige betalingen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 30-04-2010 15:55 | © Regio Midden en West Brabant |