Senternovem

30-04-2010 |

Team Uitvoeringsprogramma compleet

Het team dat het Uitvoeringsprogramma van het Convenant Bodem gaat trekken, is compleet. Nadat begin dit jaar programmadirecteur, Gerd de Kruif was benoemd en programmasecretaris Berry van `t Wel was aangesteld, zijn nu ook de diverse projectleiders en projectsecretarissen aan de slag gegaan. De projectleiders komen vanuit verschillende overheidslagen. De projectsecretarissen zijn allen werkzaam bij Agentschap NL/Bodem+.

Het Uitvoeringsprogramma bestaat uit zes projecten:
1. Aanpak spoedlocaties

2. Gebiedsgericht Grondwaterbeheer

3. Ondergrond

4. Wet- en regelgeving

5. Midtermreview

6. Communicatie

Projectleider voor Aanpak Spoedlocaties is René Smolders (gemeente Breda). Dit project moet zelf ook spoed maken want eind 2010 moeten de lijsten van locaties met humane risico's gereed zijn. René heeft zijn sporen ruim verdiend als het gaat om het in kaart brengen en aanpakken van de werkvoorraad bodemverontreiniging. De projectsecretaris is Wim van de Meerendonk.

René Smolders Wim van de Meerendonk

Het project Gebiedsgericht Grondwaterbeheer wordt getrokken door Ron Nap (gemeente Apeldoorn). De gemeente Apeldoorn is mede dankzij Ron al jarenlang één van de voorlopers op het terrein van gebiedsgericht grondwaterbeheer. De projectsecretaris is Remco de Boer.

Ron Nap Remco de Boer

Frency Huisman (provincie Zuid-Holland) is projectleider voor het project Ondergrond. Onder dit project vallen twee belangrijke werkgroepen, namelijk Bodemenergie/WKO geleid door Tanno Verburg (VROM) en Kennisagenda geleid door Margot de Cleen (VROM). Projectsecretaris Ondergrond is Irma Kerkhof - De Vos.

Frency Huisman Irma Kerkhof-De Vos

De leider van het project Wet- en Regelgeving is Peter Kiela (VROM). Dit project moet er mede voor zorgen dat alles wat is uitgedacht in de andere projecten en wat regelgeving vereist, die regelgeving ook zo snel en zo goed mogelijk krijgt. Voor dit project is geen projectsecretaris aangesteld.

Peter Kiela Michiel Gadella

Het project Midtermreview staat onder directe leiding van Gerd de Kruif. Michiel Gadella is de projectsecretaris. Het project gaat o.a. inzicht verschaffen in hoeverre de convenantspartijen de doelstellingen uit het convenant realiseren.

De programmasecretaris (Berry van 't Wel) is tevens de projectleider Communicatie. Hij wordt daarbij ondersteund door Ernst Haijtink (senior communicatieadviseur Agentschap NL).

Meer informatie

Het bodemconvenant
Wijzigingsdatum |

30-04-2010