KNHS

Nuri Dijks weet leiding vast te houden
30 april 2010
Maaike Koopmans - Respectograaf

MIERLO (KNHS) - In de strijd om het Nederlands kampioenschap springen voor Young Riders heeft Nuri Dijks (Altstette D.) met Tobias de leiding in het klassement weten vast te houden. De tweede wedstrijd was niet echt een lastige opgave voor de ruiters en de paarden, want er konden maar liefst elf foutloze ritten worden genoteerd. Winnaar van de rubriek werd Maaike Koopmans (Fluitenberg) met Respectorgraaf, die als snelste over het door Louis Konickx ontworpen parcours daverde.

Omdat het parcours technisch iets aan de eenvoudige kant bleek te zijn, bleef de kopgroep die na de eerste wedstrijd was ontstaan volkomen in takt. Ruben Romp (Riel) bleef met Cobos tweede, terwijl Tom Martens (Meijel) met Vanity R nog steeds derde staat. Met zijn andere paard Wizzard van de Silverhoeve liep Martens een nat pak op toen de zwarte ruin plorsklaps weigerde de sloot te springen. De op de vierde plaats staande Doron Kuipers (Mijnsherenland) met Manouk viel door een springfout terug naar een 11de klassering, terwijl Ruben Romp met Verdi tegen twee springfouten aanliep en daardoor van een vijfde plaats na het eerste onderdeel zichzelf nu terugvond op een 15de plek in de tussenstand.
Met zijn andere paard Veyron bleef Doron Kuipers wel foutloos, waardoor hij nog steeds de vierde plaats in de tussenstand inneemt. Dominique Roelofsen (Broekland) wist zich dankzij een zeer goed gereden foutloos parcours op te werken naar de vijfde plek, en haar achterstand is beperkt tot 2.99 p. op de leider, Nuri Dijks. Daardoor kan zij morgen in de finale van dit kampioenschap, dat over twee manches wordt beslist, in geval van een foutloos parcours druk zetten op de vier combinaties die voor haar in het klassement staan. Maaike Koopmans neemt met Caprilli de zesde plek in en met Respectograaf de zevende. Hendrik-Jan Schuttert (Ommen), die deel uitmaakt van het Rabo Talententeam, neemt na twee wedstrijden de 10e plaats in het tussenklassement in met Up to Date.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.chmierlo.nl

Uitslag 2e wedstrijd NK springen Young Riders (1.40m):


1) Maaike Koopmans (Fluitenberg) - Respectograaf (Grandville x Notaris)
- 0 / 72.09

2) Tom Martens (Meijel) - Vanity R (Hors la Loi II x Jus de Pomme) - 0 /72.13

3) Jody van Gerwen (Limbricht) - Tantalus (Namelus R x Faram) - 0 / 72.17

4) Nuri Dijks (Altstette D.) - Tobias (Lux x Fedor) - 0 / 73.78
5) Hendrik-Jan Schuttert (Ommen) - Up To Date (Kigali x Gandor Fortuna)
- 0 / 74.80

6) Dominique Roelofsen (Broekland) - S.Umonia (Heartbreaker x Ladalco)
- 0 / 74.96

7) Ruben Romp (Riel) - Cobos- 0 / 75.21

8) Maaike Koopmans - Caprilli - 0 / 75.56

Tussenstand NK Young Riders, na 2 onderdelen:


1) Nuri Dijks - Tobias - 0

2) Ruben Romp - Cobos - 0.44

3) Tom Martens - Vanity R - 1.10

4) Doron Kuipers (Mijnsherenland) - Veyron (Indoctro x Jus de Pomme) - 2.22

5) Dominique Roelofsen - S.Umonia - 2.99

6) Maaike Koopmans - Caprilli - 4.36

7) Maaike Koopmans - Respectograaf - 4.52

8) Jody van Gerwen - Taltalus - 4.57

Foto Maaike Koopmans met Respectograaf door: www.melissen.net