Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 april 2010

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Met 2,04 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

De Lutte

Een 39-jarige automobilist uit Oldenzaal raakte vrijdag 30 april zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

In de nacht van donderdag 29 april op vrijdag 30 april omstreeks 00.10 uur zagen surveillerende agenten op de Luttermolen in De Lutte een automobilist met hoge snelheid wegrijden. De politieagenten gingen in achtervolging en hielden de automobilist aan op de Beuningerstraat. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 39-jarige man uit Oldenzaal, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,04 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2010038626)

Drankrijder raakt rijbewijs kwijt

Almelo

Een 26-jarige automobilist uit Almelo raakte vrijdag 30 april zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

In de nacht van donderdag 29 april op vrijdag 30 april omstreeks 00.45 uur controleerden surveillerende agenten, op de Laan van Kortrijk in Almelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 26-jarige man uit Almelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0.89 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd, omdat de man nog een beginnend bestuurder is. (2010038634)

Automobilist gewond na eenzijdige aanrijding

Rijssen

Een 32-jarige automobilist uit Rijssen raakte vrijdagmorgen 30 april gewond na een eenzijdige aanrijding op de Morsweg in Rijssen. De automobilist reed met verhoogde snelheid op de Morsweg en kwam om onduidelijke reden tot stilstand tegen een gevel van een woning. De man raakte gewond als gevolg van de aanrijding. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen van de man, mogelijk was de man onder invloed van drugs. Het rijbewijs is ingevorderd. (2010038679)

Snorfietser zonder rijbewijs aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol Almelo
Een 18-jarige scooterbestuurder uit Almelo werd vrijdagmorgen 30 april aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een scooter bestuurde en niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Vrijdagmorgen 30 april omstreeks 04.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Grotestraat in Almelo, een scooterbestuurder, omdat deze geen licht voerde. Omdat het vermoeden bestond dat de 18-jarige man uit Almelo, alcohol genuttigd had, werd hij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,40 promille uit. De man is niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Proces-verbaal zal worden opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. (2010038691)

Auto gestolen, politie zoekt getuigen Den Ham
Vrijdagmorgen 30 april omstreeks 09.15 uur deed een 38-jarige eigenaar van een auto aan de Smitstraat in Den Ham een vervelende ontdekking. Zijn auto, welke hij de avond ervoor omstreeks 23.30 uur op de oprit van zijn woning had geparkeerd, bleek te zijn gestolen. Het gaat om een zwarte Volkswagen golf, type Tour Tui, met het kenteken 29-HLJ-9. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal of weten waar de auto nu is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Twenterand 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010038734)

83-jarige fietser gewond door baldadigheid jeugd Hengelo
Een 83-jarige fietser uit Hengelo raakte donderdagmiddag 29 april omstreeks 12.30 uur gewond, nadat hij gevallen was van zijn fiets op de Sloetsweg in Hengelo. De man fietste over het fietspad en bemerkte niet op dat over het fietspad een stuk tape gespannen hing tussen een lantarenpaal en het hekwerk van een school. De 83-jarige kwam ten val en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Zes jongens in de leeftijd van 16 en 17 jaar waren verantwoordelijk voor deze daad. De politie heeft met het zestal gesproken en hun ouders in kennis gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010038411)

Automobiliste en bijrijdster gewond na aanrijding Almelo
Een 45-jarige automobiliste en haar 20-jarige dochter raakten vrijdagmorgen 30 april gewond na een aanrijding.

Vrijdagmorgen 30 april omstreeks 10.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Sluitersveldssingel in Almelo. Een 28-jarige automobiliste uit Almelo reed over de Sint Josephstraat in Almelo. Toen de vrouw linksaf de Sluitersveldssingel op reed, zag zij een 45-jarige automobiliste, die van rechts kwam, over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 45-jarige automobiliste en haar 20-jarige dochter raakten licht gewond en werden met een ambulance ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Het kentekenbewijs van de 45-jarige automobiliste werd ingevorderd gezien de schade aan de auto. (2010038722)

Scooterrijder gewond na aanrijding Ambt Delden
Een 18-jarige scooterrijder uit Vriezenveen raakte donderdag 29 april gewond na een aanrijding op de Bollenweg in Ambt Delden.

Donderdagmorgen 29 april omstreeks 11.40 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Bollenweg in Ambt Delden. Een 28-jarige automobilist uit Ambt Delden reed op de Rijksweg en sloeg linksaf de Bollenweg op. Hierbij zag hij een 18-jarige scooterbestuurder uit Vriezenveen over het hoofd, welke over de parallelweg reed. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 18-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (201003849)

Motorrijder gewond na eenzijdige aanrijding Almelo
Een 39-jarige motorrijder uit Almelo raakte donderdag 29 april omstreeks 17.00 uur gewond na een eenzijdige aanrijding. De motorrijder stond voorgesorteerd op de strook voor linksaf, voor het rode verkeerslicht. Vermoedelijk bedacht de 39-jarige zich en tijdens het groene verkeerslicht wilde hij toch de weg rechtdoor vervolgen. De man had vermoedelijk de situatie verkeerd ingeschat tussen de rijdende vrachtwagen en middengeleider en kwam tegen de middengeleider tot stilstand. De motorrijder raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010038531)

Twee fietsendieven aangehouden Enschede
Een 36-jarige man en zijn 37-jarige broer, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden donderdagmorgen 29 april aangehouden, omdat zij op heterdaad werden betrapt tijdens een fietsendiefstal. Surveillerende politieagenten zagen omstreeks 08.30 uur de twee mannen ophouden bij de fietsenstalling op het Stationsplein in Enschede. Daar werden zij betrapt tijdens het stelen van een fiets. De twee mannen werden direct aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010038268)

---- --