Ook Aruba kleurt oranje


Koninginnedag uitbundig gevierd in Oranjestad

ARUBA, Oranjestad, 20100430 -- Ook in het Caribische deel van het Koninkrijk is Koninginnedag uitbundig gevierd. Oranjestad deed zijn naam alle eer aan. De hoofdstad van Aruba kleurde vandaag rood, wit en blauw en vooral heel erg oranje.

[Aruba kleurt oranje 1] Grootste verschil met de viering in Nederland was het weer. Op Aruba was het bij een graad of 29 en een lichte passaatwind zoals gewoonlijk een stralende dag. Het feest begon al vroeg in de ochtend in het Wilhelminapark in het centrum van Oranjestad met een defilé door jeugdgroepen.

De jongeren en het massaal toegestroomde publiek werden toegesproken door gouverneur Refunjol waarna de festiviteiten, soms verbaasd gadegeslagen door Amerikaanse toeristen, her en der op het eiland werden voortgezet.


[Aruba kleurt oranje 2] De bevolking van Aruba is zeer oranjegezind. De eilandbewoners hopen dan ook dat koningin Beatrix, kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima gauw weer eens op bezoek komen. Dan zal het eiland vermoedelijk nog meer oranje kleuren dan het gisteren al deed.

Bij de foto's: Ook Aruba kleurde vandaag rood, wit, blauw en vooral oranje (Foto's Pedro Diaz)