Gemeente Cromstrijen

Alle Cromstrijense gedecoreerden aan de oranjebitter (29-04-2010)

Voor de tweede keer organiseert de gemeente Cromstrijen op Koninginnedag, vrijdag 30 april 2010 een bijeenkomst voor alle gedecoreerden uit Cromstrijen.

De bijeenkomst vindt plaats van 11.00 uur tot 12.00 uur. Deze dag heeft al een koninklijk tintje door het vieren van de verjaardag van onze vorstin. Het doel van de bijeenkomst is een gezellig samenzijn met zo veel mogelijk gedecoreerden. Burgemeester Giel Janssen hoopt de gedecoreerden uit Cromstrijen persoonlijk te ontmoeten. De gemeente kent ongeveer 70 gedecoreerden.

Jaarlijkse lintjesregen

Elk jaar kleurt op de dag voor Koninginnedag het gemeentehuis oranje door de lintjesregen. Donderdag 29 april 2010 reikte burgemeester Janssen de lintjes uit aan echtpaar mevrouw T.B. Kruithof-van Gameren en de heer I. Kruithof, de heer A.C. Bos en de heer R. Goudswaard. Door de jaren heen ontvingen diverse inwoners uit Klaaswaal en Numansdorp een Koninklijke Onderscheiding. Deze onderscheidingen kregen zij uit handen van burgemeester Giel Janssen of een van zijn voorgangers als dank voor hun verdiensten voor de Cromstrijense samenleving.