Gemeente Eijsden

Koninklijke onderscheiding

Vijf gedecoreerden in Eijsden

Op donderdag 29 april reikte burgemeester van Eijsden, mevrouw M.H.E. Pelzer, de versierselen behorende bij een Koninklijke onderscheiding uit aan vier verdienstelijke Eijsdenaren.

Mevrouw M.H.J. Paquaij-Warnier

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Paquaij-Warnier zet zich al 45 jaar in voor het welslagen van de processie die wordt gehouden bij gelegenheid van de jaarlijkse Bronkfeesten. Daarnaast maakt zij zich al tientallen jaren op velerlei gebied zeer verdienstelijk voor de parochies van St. Martinus Breust-Eijsden en St. Christina Eijsden.

De heer W.A.J. Weltens

Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Weltens zet zich al ruim 27 jaar in als bestuurslid/vice-voorzitter van de supportersvereniging van de Koninklijke harmonie van Gronsveld. Hij is een onmisbare kracht bij de organisatie van activiteiten en festiviteiten. Tevens zet de heer Weltens zich in voor het onderhoud van het monumentale kerkhof van de St. Martinusparochie in Gronsveld.

De heer L.P.M.H. Schrijnemaekers

Lid in de Orde van Oranje Nassau

De inzet van de heer Schrijnemaekers voor de Koninklijke Harmonie van Gronsveld is voor de vereniging van groot belang. Hij heeft zich ruim 20 jaar ingezet als secretaris. De heer Schrijnemaekers is een verenigingsmens pur sang en er wordt nimmer vergeefs een beroep op hem gedaan.

Prof. Dr. H.A.J. Struijker Boudier

De burgemeester van Eijsden heeft de heer prof. Struijker Boudier donderdag 29 april telefonisch op de hoogte gesteld van het feit dat Hare Majesteit de Koningin hem decoreerde als Officier in de Orde van Oranje Nassau. De heer Struijker Boudier verblijft namelijk in het buitenland. Op een later tijdstip, maandag 3 mei om 16.00 uur zal burgemeester Pelzer hem de versierselen uitreiken. Dit vindt plaats op het huisadres van de heer Struijker Boudier, Waterrijk 3, 6247 CL Gronsveld).

Professor Struijker Boudier is en was zeer actief in tal van internationale en nationale verenigingen en commissies. Hij vervulde er diverse voorzitterschappen. Daarnaast is hij ook lid geweest van meer dan 10 andere nationale en internationale verenigingen en commissies. Bovendien was of is hij lid van de redactieraad van 12 wetenschappelijke tijdschriften. Door zijn actieve deelname aan dit soort activiteiten heeft hij de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences en daarmee de Universiteit Maastricht nationaal en internationaal op de kaart gezet.

De heer J.M. Meertens

Op 30 april 2010 reikte burgemeester van Eijsden, mevrouw M.H.E. Pelzer, een koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan de heer J.M. Meertens. Hij ontvangt de versierselen die horen bij deze onderscheiding tijdens de receptie b.g.v. het 75-jarig jubileum van Sport Vereniging Mariadorp Eijsden (SVME) om 21.15 uur in het feestpaviljoen aan de Pisartlaan te Eijsden. De heer Meertens is sinds 1958 lid van SVME. Eerst als spelend lid en vanaf 1982 als vrijwilliger op diverse gebieden. Als vrijwilliger neemt de heer Meertens een bijzondere plek in bij SVME. Al ruim 25 jaar staat hij klaar om voor de vereniging de meest uiteenlopende klussen op te knappen. Zijn vrijwillige inbreng bij het functioneren van SVME wordt zeer gewaardeerd.
Jarenlang heeft de heer Meertens zich ingezet als vaandeldrager en organisator van de wekelijkse kienavonden bij de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden.
Het onderhoud van de Mariagrot in de kern Mariadorp en de grot in het Ursulinenpark bij het gemeentehuis hoort ook tot de vrijwilligerswerkzaamheden van de heer Meertens.