Politie Gelderland-Midden

Verkeerscontroles Arnhem rondom `Koninginnenach'
Publicatiedatum: 30-4-2010 10:54:54

ARNHEM - Rondom het evenement `Koninginnenach' in Arnhem zijn door het verkeershandhavingsteam van de politie donderdagavond 29 april en de daaropvolgende nacht controles gehouden op een aantal uitvalswegen in Arnhem. Twee automobilisten raakte hun rijbewijs kwijt omdat ze teveel gedronken hadden.

Tussen acht uur en half elf werd postgevat op de Eldenseweg voor een snelheidscontrole met behulp van de Lasergun. Ongeveer 1 op de 34 passanten reed te hard. Hoogst gemeten snelheid was 111 km/u. Een bestuurder werd gepakt met een slok teveel op (300 ug/l, bijna anderhalf keer teveel).

Rijbewijs inleveren
Aansluitend tot omstreeks half één 's nachts werd gecontroleerd op Onderlangs. Van ruim 500 passanten werden blaastesten afgenomen, wat resulteerde in 3 drankrijders. Eén van hen, 47-jarige Arnhemmer, had een promillage van bijna drie keer met maximum toelaatbare en moest zijn rijbewijs inleveren.

Zes keer de limiet
Vervolgens werd van één tot drie uur 's nachts een controle gehouden op de Westervoortsedijk, waar nog eens ruim 160 bestuurders een blaastest moesten ondergaan. Dat leverde 4 bestuurders op die met teveel drank op achter het stuur zaten. Een van hen, een beginnende 21-jarige bestuurder uit Arnhem, bleek met een promillage van bijna zes keer de limiet achter het stuur te zitten en raakte ook zijn rijbewijs kwijt.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3055

---