Politie Groningen

Vrijdag 30 april 2010

Provincie Groningen, 30-04-2010

Geweld na ontslag

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag in de Rouaanstraat in Groningen een 41-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor mishandeling en bedreiging. Politieagenten reageerden op een melding van geweld. In de Rouaanstraat bleek dat een bedrijf een 41-jarige medewerker uit Hoogezand op staande voet hadden ontslagen. De Hoogezandster werd hierop zo boos dat hij een medewerker naar de keel greep en anderen zowel woordelijk als met een brandblusser bedreigde. Tijdens de ontstane worsteling wisten meerdere personeelsleden hem uiteindelijk te overmeesteren. De verdachte werd vervolgens het pand uitgezet. Ook in aanwezigheid van de agenten uitte de verdachte bedreigingen naar zijn oud-collegas. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De betrokken medewerkers doen aangifte.

Alcomobiliste botst tegen boom

STADSKANAAL De politie heeft donderdagnacht op het Ged. Vleddermond in Stadskanaal een 40-jarige vrouw uit de gemeente Vlagtwedde aangehouden. De vrouw was door onbekende reden in de Veenstraat met haar auto tegen een lantaarnpaal gereden. Politieagenten troffen de verdachte op aanwijzing van een getuige lopend aan op het Ged. Vleddermond. De verdachte bleek onvast ter been en rook bovendien naar alcoholgebruik. Op het politiebureau werd vastgesteld dat zij 1,4 promille alcohol in haar bloed had. Zowel het rij- als kentekenbewijs werden ingenomen. De auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept. Politieagenten constateerden later dat de vrouw ook enkele palen bij een rotonde op de Navolaan had platgereden. De dienders vonden namelijk een kentekenplaat van de verdachte haar auto. De politie maakt proces-verbaal op. De 40-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Bellende fietser botst tegen scooter

GRONINGEN Een 22-jarige vrouw uit Leens is donderdagmiddag op een fietspad aan de Winsumerweg in Groningen gewond geraakt. Een 24-jarige man uit Groningen fietste in tegengestelde richting van de vrouw. Hij was al fietsend bezig met een telefoongesprek. De Stadjer reed daardoor met het gezicht naar beneden en midden op het fietspad. Op dat moment kwam de vrouw op haar scooter aanrijden. Zij kon een aanrijding met de fietser niet meer voorkomen. De 22-jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Mishandeling in lijnbus

MUSSELKANAAL De politie heeft donderdagnacht in de Sluisstraat in Musselkanaal een 19-jarige man uit Valthermond aangehouden voor mishandeling. Een buschauffeur van een lijnbus had zijn voertuig stilgezet in verband met trammelant in de bus. De Drent had woorden gekregen met een 20-jarige man uit Musselkanaal. Uiteindelijk kon de 19-jarige zich niet beheersen. Hij gaf de andere man vervolgens een klap in het gezicht. De 20-jarige doet aangifte. De verdachte mag in de loop van de dag naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Bromfietser onderuit

GRONINGEN Een 78-jarige man uit Groningen is donderdagavond op de Paterswoldseweg in Groningen gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer was met zijn bromfiets door onbekende reden onderuit gegaan. Hij reageerde naar politie- en ambulancepersoneel zeer verward. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Snelle rijder rijdt onder invloed

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond op de autoweg N7 in Groningen een 55-jarige man uit Slochteren aangehouden voor rijden onder invloed. De verdachte werd in zijn auto geklokt met een snelheid van 144 km/uur, terwijl voor de N7 een snelheidslimiet geldt van 70 km/uur. Tijdens het bekeuringsgesprek roken de dienders alcohol bij de bestuurder. Een blaastest wees uit dat hij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam het rijbewijs van de 55-jarige af. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Man met explosieven aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond op het Jasmijnpad een 39-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Gewaarschuwde politieagenten zagen dat ruiten van een woning aan de Lindenhof in Groningen waren vernield. Even later troffen de dienders de verdachte bij de woning aan. Een getuige verklaarde dat de 39-jarige vermoedelijke de ruiten had vernield. Bij de fouillering van de verdachte troffen de agenten twee zelfgemaakte explosieven aan. Beide projectielen worden onderzocht. De verdachte werd ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord.

Politie pakt twee fietsdieven

STADSKANAAL De politie heeft donderdagnacht op de Europalaan in Stadskanaal twee mannen van 23 en 24 jaar, beiden uit Stadskanaal, aangehouden voor fietsdiefstal. Politieagenten werden aangesproken door een getuige, die gezien had dat twee mannen een fiets hadden gestolen vanaf de Europaweg. De dienders zagen even later beide mannen met een fiets op de schouder lopen. Het duo werd ingerekend en ingesloten. Beide fietsen werden in beslag genomen. De verdachten worden vandaag gehoord. De politie onderzoekt wie de eigenaars van beide fietsen zijn. Tegen beide Kanaalsters wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drent aangehouden voor mishandeling prostituee

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht op de tippelzone aan de Bornholmstraat in Groningen een 18-jarige man uit Klazienaveen aangehouden voor mishandeling. De Drent wordt ervan verdacht dat hij een 41-jarige prostituee uit Groningen heeft mishandeld door haar met een flesje op het hoofd te slaan. De vrouw raakte door de klap gewond. Getuigen konden de verdachte in een auto klemrijden. De 18-jarige werd aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer doet aangifte van de mishandeling.