Ingezonden persbericht

30/04/2010 09:00

JARVIS COCKER WORDT CULTURELE AMBASSADEUR VAN EUROSTAR

MUSEA EN GALERIEEN IN LONDEN, BRUSSEL EN PARIJS WERKEN SAMEN VOOR EUROSTARS 'CULTURE CONNECT'

JARVIS COCKER OP DE COVER VAN DE EERSTE EDITIE VAN EUROSTARS ON BOARD MAGAZINE

Eurostar, de hogesnelheidstrein die België en Frankrijk met het Verenigd Koninkrijk verbindt, stelt vandaag (30 april) Jarvis Cocker, bekend muzikant en kunstliefhebber, aan als zijn Culturele Ambassadeur voor 'Culture Connect'. Dit is een unieke samenwerking tussen 15 gerenommeerde musea en galerieën in Londen, Brussel en Parijs.

Culture Connect wil mensen aanzetten om de kunstwereld te ontdekken in enkele van de topmusea en galerieën in de wereld. Eurostarreizigers krijgen met hun ticket '2 voor de prijs van 1'-toegang tot alle betalende tentoonstellingen op hun heenreis.

Meer dan 105 miljoen reizigers hebben tot op vandaag met Eurostar gereisd en de drie hoofdsteden waren nog nooit zo dichtbij. De dagelijkse toevloed van duizenden reizigers naar het hart van deze steden - toeristen, zakennreizigers, mensen die vrienden of familie bezoeken of pendelaars - zijn een verrijking voor de steden, zowel culltureel als economisch.

Als reactie op z'n aanstelling zei Jarvis Cocker:

'Tijd doorbrengen in een ander land opent je ogen en verrijkt je leven. Ik denk dat meer en meer mensen de voordelen van reizen tussen verschillende steden inzien; het is de ideale manier om een andere cultuur te leren kennen.'

'Als ambassadeur van Culture Connect moedig ik iedereen aan om de trein te nemen en de cultuur van een ander land te ontdekken. TV, films en het internet geven je misschien een bepaald beeld van iets, maar er gaat niets boven een kunstwerk met je eigen ogen zien.'

Mary Walsh, Director of Communications bij Eurostar, zei:

'Dit initiatief moet mensen van alle leeftijden stimuleren om deze iconische musea en galerieën te bezoeken. Jarvis is de perfecte ambassadeur van dit project dankzij zijn passie voor muziek en kunst. Als pendelaar tussen Londen en Parijs weet Jarvis beter dan wie ook hoe plezierig het kan zijn om de musea en galerieën van een andere stad te ontdekken.'

Hoe werkt Eurostar Culture Connect?

Eurostarreizigers hebben recht op 2 toegangstickets voor de prijs van 1 voor betalende tentoonstellingen bij de deelnemende musea en galerieën van Culture Connect.

Het aanbod is geldig op de heenreis en blijft beschikbaar tot 5 dagen na aankomst. Slechts één persoon heeft een Eurostarticket nodig om gebruik te kunnen maken van het 2 voor de prijs van 1-aanbod.

Deelnemende musea en galerieën

Londen

The National Gallery, the National Portrait Gallery, Tate Modern, Tate Britain, the British Museum en the Victoria and Albert Museum.

Brussel

Bozar, Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (dit omvat Het Museum voor Oude Kunst en Het Museum voor Moderne Kunst) en het Muziekinstrumentenmuseum.

Parijs

Musée du quai Branly, le Jeu de Paume, Musée d'Art moderne de la Ville de Paris, la Cité de la musique, en les Galeries nationales du Grand Palais.

Jarvis Cocker

Jarvis Cocker is zonder twijfel het best bekend als de frontman van de succesvolle groep ë Pulp », die een van de belangrijkste vertegenwoordigers was van de Britpop van de jaren 1990. De groep maakte albums waaronder 'His 'n Hers', 'Different Class', en 'This Is Hardcore'.

Jarvis is een man van vele gezichten en heeft naast z'n solocarrière ook verscheidene projecten geleid in de kunst -"en audiovisuele wereld. Hij presenteert op dit moment elke week z'n eigen programma op BBC radio 6 Music.

Eurostars nieuwe on board magazine

Bij wijze van lancering van Culture Connect staat Jarvis Cocker op de cover van Eurostars nieuwe on board magazine 'Metropolitan'.

Het tijdschrift is vooral gericht op lifestyle en zal alle Eurostarbestemmingen in kaart brengen. Er worden regelmatig stukken geleverd door gastauteurs, bekende columnisten en schrijvers.

'Metropolitan' zal verkrijgbaar zijn op de Eurostartreinen vanaf vrijdag 30 april.

Klik op de volgende link voor de elektronische versie :

http://www.ink-live.com/auth/425667a6f0df2ce88ed31b9ec913a769/?go=emagaz

*** EINDE ***



Ingezonden persbericht