Project Gemeente Westland

wethouders: Nieuw college is een feit

Raad benoemt wethouders: Nieuw college is een feit

Publicatiedatum: 30-04-2010

Tijdens een bijzondere raadsvergadering op 29 april jl. heeft de Raad vijf wethouders benoemd die zijn voorgesteld door de nieuwe coalitiepartijen GemeenteBelang Westland, CDA Westland en Westland Verstandig. Met deze benoemingen is het nieuwe College een feit. Tijdens dezelfde vergadering zijn er vier raadsleden toegelaten tot en geïnstalleerd in de Raad. Zij volgen de raadsleden op die nu benoemd zijn tot wethouder.

Na de bekendmaking van het bereikte coalitieakkoord op 23 april jl., hebben de drie nieuwe coalitiepartijen officieel het coalitieakkoord aangeboden aan de Raad via zijn voorzitter tijdens de raadsvergadering van 29 april. Het coalitieakkoord heeft de titel Westlands Perspectief; bouwen, binden en bereiken. De Raad zal het coalitieakkoord op een nog nader te bepalen datum verder bespreken.
Tijdens de bijzondere raadsvergadering heeft de Raad de volgende wethouders benoemd op voorstel van de coalitiepartijen: Bram Meijer (GemeenteBelang Westland), Arne Weverling (GemeenteBelang Westland), Theo Duijvestijn (CDA), Marga de Goeij-van der Klugt (CDA) en Jan Bogaard (Westland Verstandig). Na de benoeming vond ten overstaan van de raad officieel de installatie plaats van de wethouders door het afleggen van de eed of de belofte.
In totaal vervullen de vijf wethouders 4,5 voltijdsfunctie. Meer informatie over voorgestelde portefeuilleverdeling.

Vier nieuwe raadsleden zijn nu toegelaten in de raad, die de raadsleden opvolgen die benoemd zijn tot wethouder. Dat zijn de volgende (nieuwe) raadsleden: Henny Berendse (GemeenteBelang Westland), Marco van der Goes (CDA), Karin Zwinkels-de Jong (CDA) en Arie Bongaards (Westland Verstandig). Henny Berendse zal alleen in een volgende vergadering nog geïnstalleerd worden.