Politie Drenthe

Vrijdag 30 april 2010

Provincie Drenthe, 30-04-2010

Jongens aangehouden wegens belediging
MEPPEL Een 18-jarige jongen uit Ruinerwold is in de nacht van donderdag op vrijdag bekeurd wegens belediging van agenten aan het Prinsenplein in Meppel. De verdachte kreeg een bekeuring uitgereikt.

Rijbewijs ingevorderd van hardrijder

BORGER De politie heeft donderdagavond op de N374 het rijbewijs ingevorderd van een 61-jarige man uit Orvelte. De man reed met een snelheid van 132 km/uur (na correctie). Tegen hem is verbaal opgemaakt.

ASSEN De politie heeft op donderdagavond een 38-jarige man uit Assen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed op de Einthovenstraat in Assen tegen een geparkeerd staande auto. De bestuurder is kort daarna in zijn woning aangehouden. Van de man is een blaastest afgenomen. Hij blies 940 ugl. Op het bureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

BORGER Het rijbewijs van een 49-jarige man uit Rotterdam is donderdagavond ingevorderd op de N374 in Borger. De man reed met een snelheid van 153 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

Man rijdt tegen boom

ZEIJEN - Een verwarde 28-jarige man uit Assen dreigde donderdag- op vrijdagnacht een woning in brand te steken. De politie is gezien de dreiging van de verwarde persoon ter plaatse gegaan. Op weg naar het adres zagen zij de auto van de man. Hij reed met hoge snelheid door de bebouwde kom. Het stopteken dat de politie gaf, werd door de man genegeerd. De man reed een geparkeerde auto aan en vernielde een tuin. Hij kwam even later tegen een boom op de kruising Middenweg en de Zuiderstraat in Zeijen tot stilstand. De man is voor behandeling naar het UMCG in Groningen gebracht waar hem een bloedproef is afgenomen. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Jongens aangehouden op verdenking van winkeldiefstal ASSEN Agenten hebben donderdagmorgen twee jongens van 15 jaar uit Assen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jongen hadden blikjes drinken weggenomen uit een supermarkt aan de Triade in Assen zonder te betalen.

Bromfietser aangehouden
HOOGEVEEN De politie heeft donderdagavond een 23-jarige bromfietser uit Hoogeveen aangehouden op de Kanaalweg in Hoogeveen. De bromfietser reed zonder helm, met een kromgebogen kentekenplaat op zijn bromfiets op de Vos van Steenwijklaan. Tegen hem is verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed
WESTERBORK Een 41-jarige vrouw uit Zwiggelte is donderdagavond aangehouden wegens het rijden onder invloed. De vrouw reed op de Hammen in Westerbork in de richting van Zwiggelte. In een bocht verloor ze de macht over het stuur en sloeg ze met haar auto over de kop. Haar voertuig raakte zwaar beschadigd. Op het bureau blies de bestuurster 270 ugl. Tegen haar is verbaal opgemaakt.

Jongeman aangehouden wegens wapenbezit

MEPPEL In de nacht van donderdag op vrijdag is een 18-jarige jongen uit Meppel aangehouden aan de Hoogetin. De jongen was in het bezit van een mes. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hem is verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft Koninginnenacht een 19-jarige inwoner uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van inbraak in een winkel aan De Nije Nering. Naar aanleiding van het alarm dat was afgegaan is de politie ter plaatse gegaan. Zij troffen daar een ingegooide ruit aan en een verdachte die zich uit de voeten maakte. Na een korte achtervolging wist de politie de verdachte te overmeesteren. De gestolen goederen die hij onder zijn kleding had verborgen, zijn overgedragen aan de rechtmatige eigenaar. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het bureau te Hoogeveen.

Bestemd voor de media

Wilt u op Koninginnedag in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u ons bereiken tot 13.00 uur.