Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 30 april

Hoorn, 30-04-2010 o 13.30 uur

Drugspand aangepakt

Heerhugowaard, donderdag 29 april

Een 34-jarige man uit Heerhugowaard is donderdagavond rond 20.00 uur aangehouden op de Olmenlaan op verdenking van het dealen van harddrugs. De politie stelde een onderzoek naar de man in op basis van overlastmeldingen en anonieme meldingen van Meld Misdaad Anoniem. De man zou vanuit zijn woning drugs verhandelen.

De politie observeerde de woning van de verdachte en hield vijf kopers aan. Een 38-jarige Heerhugowaarder had een paar honderd XTC-pillen bij zich en een hoeveelheid speed. Hij werd in verzekering gesteld voor de grote hoeveelheid drugs die hij bij zich had. De andere kopers werden na verhoor op het politiebureau heengezonden.

De 34-jarige hoofdverdachte werd op straat voor zijn woning aangehouden. Bij doorzoeking van zijn huis werden harddrugs aangetroffen. De man is in verzekering gesteld en zal begin volgende week voorgeleid worden aan de rechter-commissaris.

Automobilist gewond bij aanrijding

Enkhuizen, donderdag 29 april

Een 59-jarige automobilist uit Enkhuizen raakte dondermiddag rond 17.30 uur gewond bij een aanrijding op de Noorderweg. De man reed over de Nelson Mandeladreef in de richting van de Noorderweg. Ter hoogte van de kruising verloor de man in een bocht de macht over het stuur en kwam op de verkeerde weghelft terecht. Hier reed een 30-jarige man uit Enkhuizen met zijn auto. Er ontstond een aanrijding waarbij de 59-jarige man bekneld kwam te zitten in zijn voertuig. Hij moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Getuigenoproep straatroof

Hoorn, vrijdag 30 april

Een 26-jarige vrouw uit Zwaag is vrijdagochtend rond 02.45 uur op de Koepoortsweg beroofd van haar fiets en tas onder bedreiging van een mes. De vrouw fietste vanuit de stad in de richting van de Vredehofstraat toen zij iemand achter zich hoorde rennen. Een man kwam naast haar rennen. De vrouw stapte af en zag dat de man ene mes in zijn hand had. Hij gaf aan dat hij haar fiets wilde. Hij pakte haar tas en ging er op haar fiets vandoor.

De man was circa 20 jaar oud, 1.70 à 1.80 lang en droeg een donker gekleurde sweater met een capuchon die hij over zijn hoofd had.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of rond de Koepoortsweg vrijdagochtend iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Kasgeld weg na truc

Oudorp, donderdag 29 april

Een 30-jarige Alkmaarder werd donderdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden op de Antaresstraat. Een man had bij een Chinees restaurant op de Herenweg iets te eten besteld en stond hierop te wachten toen de 30-jarige man het restaurant binnen kwam. Deze wilde een tafel reserveren. De eigenaresse liep met hem mee om de tafel te laten zien. Zij hoorde een klap en liep terug. De man die eten had besteld bleek verdwenen. De kassalade met inhoud bleek echter ook weg. De man die de tafel wilde reserveren ging er op dat moment ook als een haas vandoor. Hij werd door een agent in vrije tijd aangehouden op de Antaresstraat. Deze zag de man aan komen rennen. Hij werd achtervolgd door de eigenaar van het restaurant. Dit was reden voor de agent de man staande te houden en te horen wat er aan de hand was. De politie werd gebeld. Deze bracht de man over naar het bureau. Naar de man die er met het kassageld vandoor ging wordt verder onderzoek gedaan.

Aanhoudingen voor diefstal fiets door oplettende getuige

Alkmaar, donderdag 29 april

Een 19-jarige en een 20-jarige man uit Heerhugowaard zijn donderdagmiddag rond 18.00 uur aangehouden op de Multatulilaan. Een getuige had gezien dat de mannen een fiets hadden gestolen uit de fietsenstalling van het NS-station Alkmaar-Noord. Hij gaf het signalement van de mannen door aan de politie. Agenten troffen de twee aan op de Multatulilaan. Zij waren beide op een fiets waarvan het cilinderslot open stond terwijl de sleutel ontbrak. Beide mannen werden aangehouden voor fietsendiefstal en overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding voor vernielen ramen bij ex

Alkmaar, vrijdag 30 april

Een 38-jarige man werd vrijdagochtend rond 04.30 uur aangehouden op de Mandenmakerstraat. De man had bij de woning van zijn ex-vriendin twee ruiten vernield. Hij was even later teruggekomen en vernielde toen nog een voorruit van haar auto en van de slaapkamer. De man kon op de Mandenmakerstraat worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding voor mishandeling

Alkmaar, vrijdag 30 april

Een 31-jarige Alkmaarder werd vrijdagochtend rond 05.00 uur aangehouden op de Laat. De man had een 30-jarige vrouw uit Velserbroek die op de vrijmarkt zat geslagen. Ook zou hij de broer van de vrouw hebben bedreigd. Agenten gingen aan de hand van het opgegeven signalement op zoek naar de verdachte. Hij werd aangetroffen op de Laat waar hij alweer slaags was geraakt met iemand anders. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Drankrijder

Middenmeer, vrijdag 30 april

Bij een alcoholcontrole moest een 24-jarige automobilist uit Opmeer vrijdagochtend rond 00.15 uur zijn rijbewijs inleveren. De man blies 870 ug/l. Dit is bijna viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 220 ug/l.

Waarschuwing voor wisseltruc

Schagen, vrijdag 30 april

De politie in Schagen heeft de afgelopen twee dagen vijf meldingen binnen gekregen van een wisseltruc die wordt toegepast. Een vrouw uit Oosterblokker raakte hierbij zelfs gewond en belande in het ziekenhuis. Een jongeman geeft bij deze truc aan dat hij groot geld, bijvoorbeeld briefjes van 100, 200 of 500, wil wisselen voor kleiner geld omdat hij naar een zaak gaat waar groot geld niet wordt aangenomen. Op het moment dat de slachtoffers het geld tevoorschijn hebben gehaald wordt het uit hun handen gegrist en gaat de jongeman er vandoor.

Ook woensdagavond werd rond 18.00 uur de truc toegepast op de Marktstraat op een ouder echtepaar uit Oosterblokker. De jongeman was toen op de fiets. Toe hij er vandoor wilde gaan nadat hij de man geld afhandig had gemaakt, pakte de vrouw de bagagedrager van de fiets beet. De jongeman rukte zich echter los waardoor de vrouw ten val kwam. In het ziekenhuis bleek dat zij een gebroken arm had en een scheurtje in haar bekken.

Onder valse voorwendselen

Hoorn, donderdag 29 april

Een 87-jarige man uit Hoorn werd donderdagmiddag slachtoffer van twee mannen die met een smoes haar woning aan het Boedijnhof binnen drongen. De mannen kwamen aan de deur en vroegen naar een naam. Eén van hen gaf aan naar het toilet te moeten. De bewoner liet hen de woning binnen en bleef zelf samen met de andere in de woonkamer. Toen de mannen weer vertrokken waren bleek dat er uit de slaapkamer boven geld en bankpassen waren verdwenen.

Het signalement van de daders luidt als volgt:

Dader 1: blank, ongeveer 1.65 a 1.70 meter lang, ongeveer 30 jaar oud. Gekleed in een donker blauwe tot zwart kleurige trui. Dader 2: Een man, blank, ongeveer 1.90 meter lang, flinke kop, ongeveer

30 jaar oud, donker kort stekeltjes haar. Gekleed in een donker blauwe tot zwart kleurig trui en een donker kleurige broek.

Beide mannen spraken Nederlands met een Marokkaans accent.

De politie adviseert dringend geen onbekende personen in uw woning binnen te laten.

50 km/u te snel binnen de bebouwde kom

Heerhugowaard, donderdag 29 april

Een 43-jarige automobilist uit Heerhugowaard raakte donderdagmiddag zijn rijbewijs kwijt. Tijdens een onopvallend motorsurveillance op de Westtangent, waar een maximum snelheid van 50 km/ u geldt, kwam de man met 104 km/u voorbij rijden. Na correctie bleef er een overschrijding van 50 km/u over. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Verder werden tijdens deze controle nog vier mensen beboet voor niet handsfree bellen.

Snelheidscontrole

Zuid-Scharwoude, donderdag 29 april

Tijdens een snelheidscontrole op de Schagerweg van 14.00 tot 17.15 uur werden donderdagmiddag 366 overtredingen geconstateerd. Op deze weg waar 70 km/u is toegestaan was de hoogst gemeten snelheid 118 km/u. In totaal passeerden 2629 passanten de camera.

Auto in voortuin

Koedijk, vrijdag 30 april

Op de Kanaaldijk belande vrijdagochtend rond 05.00 uur een 19-jarige automobilist op zijn kop in een voortuin. Net na een flauwe bocht verloor de man uit Heerenveen de macht over het stuur. Hij belande in de struiken van een tuin en reed tegen een stam van een gekapte boom. Hierdoor werd de auto gelanceerd en kwam op het dak terecht. Hierbij werd de muur van een woning geraakt. De bestuurder bleek alcohol te hebben gedronken. Hij blies 150 ug/l. Voor beginnend bestuurders is 90 ug/l toegestaan. De man krijgt proces-verbaal voor rijden met alcohol op en het veroorzaken van een ongeval onder invloed.