Vlaamse Overheid


Vlaamse Regering kent 4 miljoen euro Strategische investerings- en opleidingssteun toe

Persmededeling van de Vlaamse Regering

vrijdag 30 april 2010

Op voorstel van Vlaams minister-president Kris PEETERS, heeft de Vlaamse Regering vandaag aan vier kmo's in totaal vier miljoen euro steun toegekend in het kader van het systeem "strategische investerings- en opleidingssteun". De steun heeft betrekking op 72 miljoen euro investeringen.

Onderstaand vindt u een overzicht van de bedrijven die de steun toegewezen kregen:

NV Neyt
De meubelfabriek NV NEYT uit Lochristi zal in de periode 2009-2014 een investeringsprogramma uitvoeren van 23.368.000 euro en krijgt hiervoor van de Vlaamse overheid 1 miljoen euro investeringssteun. Het investeringsproject heeft twee hoofddoelstellingen: de verdere automatisering van het bestaande productieproces via de implementatie van hoogtechnologische installaties en de daaraan gekoppelde uitbreiding van het bestaande productieproces (nieuwe lijnen/installaties).

NV Mulder Natural Foods
De NV Mulder Natural Foods uit Roeselare krijgt 1 miljoen euro strategische investeringssteun. Deze 'private label' producent van innovatieve ontbijtgranen plant de volgende drie jaar een verdere uitbreiding van haar gebouwen en geautomatiseerde productielijnen voor een totaal bedrag van 20 miljoen euro. Zij wil zich in de toekomst meer gaan focussen op de ontwikkeling en commercialisering van suikerarme extrusieproducten. Hierbij worden meer dan 25 voltijdse jobs gecreëerd.

NV Kranen Desutter
De NV Kranen Desutter verhuurt mobiele telescoopkranen met operator, verzorgt industriële verhuizingen en heeft zich gespecialiseerd in uitzonderlijk vervoer.De onderneming verhuist naar het bedrijventerrein "De Blokken" in Harelbeke. Het investeringsproject van 11,3 miljoen euro bestaat uit de aankoop van terreinen, gebouwen, installaties, machines en uitrusting. De Vlaamse Regering verleent 1 miljoen euro investeringssteun.

BVBA Dumoulin Bricks
De BVBA Dumoulin Bricks ontvangt 1 miljoen euro strategische investeringssteun voor de oprichting van een nieuwe plant in Roeselare voor de productie van een uitgebreid gamma bakstenen. Het investeringsproject heeft een kostenplaatje van 17,1 miljoen euro en moet normaal tegen eind 2012 gerealiseerd zijn. In de nieuwe ultramoderne steenbakkerij zullen op termijn 26 voltijdsen werken.