Opsporingsbericht : Wie herkent de aanrander ? Mechelen, 12/04/10

30/04/2010 15:44

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt - op verzoek van de procureur des Konings van Mechelen - om volgend opsporingsbericht te verspreiden :

De politie en het parket van Mechelen zijn op zoek naar de man die vorige week maandag een vrouw heeft aangerand in het centrum van Mechelen.

De feiten gebeurden tijdens de paasvakantie, op 12 april 2010, tussen 23 :00 en 23 :30.

De vrouw (33) was die maandagavond samen met enkele vriendinnen iets gaan eten in een restaurant op de Grote Markt in Mechelen. Ze vertrok daar rond 11 uur. Ze stapte langs de Sint-Romboutskathedraal naar de Sint-Katelijnestraat waar haar wagen stond geparkeerd.

Eenmaal de A.B.-straat voorbij werd ze plots vastgegrepen en tegen de gevel van een woning geduwd. De belager greep haar bij de keel waardoor ze enkele ogenblikken in ademnood kwam. Met zijn vrije hand begon de man haar te betasten en uit te kleden. Maar op het ogenblik dat hij haar broek wilde openmaken, loste hij zijn greep en kon het slachtoffer opnieuw ademen. Ze begon te schreeuwen en zich te verweren. Ze stampte met haar hakschoenen op zijn voeten en sloeg hem met haar autosleutels op zijn hoofd.

De vrouw kon zich losmaken en de aanrander vluchtte weg in de richting van de Grote Markt.

(robotfoto)

Het gaat om een blanke, Nederlandstalige man, van 40 à 45 jaar oud.

Hij is fijn gebouwd met een stevig bovenlichaam. Hij heeft zeer kort donker haar en opvallende oren, vrij losstaande ronde oren met dikke oorschelpen. Mogelijk heeft hij kwetsuren aan zijn voet en achteraan op zijn hoofd.

Op de dag van de feiten droeg hij een lichtkleurig T-shirt of een lichte pull met een V-hals, een donkere vest en een jeansbroek.

Meent u de man te herkennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Ook als u zelf al werd lastig gevallen door deze man willen de speurders dat graag weten.

Alle tips, hoe klein ook, zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119.

Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat op de website van de politie www.politie.be in de rubriek « te identificeren »

DGJ-DJO/OAR-TP

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel