Gemeente Waalwijk Open dag nieuw stadhuis

Bijna twee jaar nadat de eerste schop de grond in ging, wordt op maandag 3 mei het nieuwe stadhuis van de gemeente Waalwijk in gebruik genomen. Op donderdag 10 juni wordt het stadhuis officieel geopend door de commissaris van de Koningin, dhr. Van der Donk. Op zaterdag 12 juni van 11.00 tot 16.00 uur kunnen alle inwoners van Waalwijk het pand komen bekijken.

Open dag op zaterdag 12 juni
De open dag geeft inwoners de gelegenheid een kijkje in het gebouw te nemen. Het thema van de dag is Het fundament is onze lokale democratie. Hieraan wordt op verschillende manieren invulling gegeven: door poëzie, verschillende exposities, een cultureel programma - bestaande uit optredens van lokale gezelschappen - en diverse binnen- en buitenactiviteiten. Op dit moment is de gemeente bezig het definitieve programma vast te stellen. Duidelijk is in ieder geval dat het een aantrekkelijk programma wordt, voor jong en oud. De totale kosten voor donderdag 10 juni en zaterdag 12 juni bedragen 45.744,-: dit is één euro per inwoner van de gemeente Waalwijk.

Alle gemeentezaken op één plek
Vanaf 3 mei kunnen de inwoners van de gemeente Waalwijk voor al hun gemeentezaken terecht op één plek. Dertien jaar na de herindeling worden alle gemeentelijke afdelingen onder één dak gehuisvest. Vanaf 3 mei is het nieuwe adres van de gemeente Waalwijk: Taxandriaweg 6, 5141 PA Waalwijk. De bezoekersingang van het nieuwe stadhuis ligt aan de Winterdijk. De nieuwe openingstijden zijn te vinden op www.waalwijk.nl/openingstijden.

Aangepaste openingstijden rondom de verhuizing
Op donderdag 29 april sluiten de huidige gemeentelijke locaties om 12.00 uur. Op maandag 3 mei gaat het nieuwe stadhuis open vanaf 10.00 uur.

Publicatie datum 31-03-2010