Gemeente Zoetermeer

Activiteiten VrijeTijdsCentra in de meivakantie

De meivakantie komt eraan; dit betekent dat de deuren van de VrijeTijdsCentra (VTC) langer open gaan. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar staat er een programma vol met sportieve en creatieve activiteiten klaar. Het motto van dit jaar is: knutsel mee voor een week of twee op de VTC.
Knippen, plakken, timmeren of verven! Van maandag 3 tot en met zaterdag 15 mei zijn er iedere dag twee creatieve knutselactiviteiten, zoals een tulp of schaapmemohouder maken van een wasknijper of een fleurige lentebol maken. Voor de sportieve jongens en meisjes is er elke dag een 'spel van de dag' zoals darten of voetballen. Filmliefhebbers komen ook aan hun trekken. Tussen de middag wordt er op de VTC's Voorweg en Zegwaartseweg - op een groot scherm - een leuke film gedraaid. Ook kunnen kinderen op het grote buitenterrein skelteren, voetballen of springen op het luchtkussen.

Altijd al een breakdancer of streetdancer willen worden? Op woensdagavond 12 mei is er op VTC Voorweg een 'So you think you can dance' en diner. We beginnen met een heerlijk diner en daarna start de cursus breakdance en streetdance. Op de nieuwste R&B en hiphop muziek leren de deelnemers de bekende 'moves'. Aan het eind van de avond kunnen de danskunsten op het grote podium getoond worden. De jury maakt bekend wie de allerbeste is.

Iedereen tussen de 4 en 12 jaar is van harte welkom! Het dansfeest begint om 18.00 uur en duurt tot 20.30 uur. De entree bedraagt EUR 2,50 per kind (ook voor kinderen met een jaarabonnement via de ZoetermeerPas). Meedoen kan door het inschrijfformulier in te laten vullen door je ouder(s) of verzorger(s). Lever het formulier samen met het geldbedrag in bij VTC Voorweg. Het inschrijfformulier kan worden opgehaald bij VTC Voorweg of je kan het hier downloaden.

De VTC's zijn in de meivakantie geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Op woensdag 5 mei (Bevrijdingsdag) en donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) zijn de VTC's gesloten.

Houders van een ZoetermeerPas krijgen met cheque 12 een gratis jaarabonnement.
Te downloaden:

* Inschrijfformulier So you think you can dance en diner.pdf (125,41 KB)