Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan...Onkruidbestrijding op straat en stoep

Er kan veel gras en onkruid tussen stenen groeien. Straten en stoepen zijn dan minder goed begaanbaar en bij regen glad. Daarom gaan de teams Onderhoud Buitenruimte Capelle (OBC) vanaf 3 mei 2010 aan de slag met het bestrijden van onkruid op wegen, voetpaden en fietspaden.

Er kan veel gras en onkruid tussen stenen groeien. Straten en stoepen zijn dan minder goed begaanbaar en bij regen glad. Daarom gaan de teams Onderhoud Buitenruimte Capelle (OBC) vanaf 3 mei 2010 aan de slag met het bestrijden van onkruid op wegen, voetpaden en fietspaden. De wijkteams nemen in één keer alle wijken onder handen. Dit duurt ruim drie weken, afhankelijk van het weer.

De wijkteams gaan zo milieuvriendelijk mogelijk te werk. Ze gebruiken zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen. Doen ze dit wel, dan gebruiken ze een wagen die met infraroodstraling `ziet' waar het onkruid is. Alleen op die plekken komt bestrijdingsmiddel. Zo besparen we 75% bestrijdingsmiddel.

Door deze manier van werken ziet het straatbeeld er wel wat groener uit. Sommige plekken moeten ook nabehandeld worden. Nadat het onkruid is bespoten, wordt het geel en sterft het af.

Niet spuiten = zelf schoonmaken
Wilt u niet dat we bestrijdingsmiddelen in uw woonomgeving gebruiken? Dan kunt u zelf het onkruid tussen de stoeptegels/bestrating weghalen. Wanneer u dat voor 3 mei doet `ziet' onze machine geen groen en zal voor uw deur geen bestrijdingsmiddel spuiten.