Gemeente Stede Broec

Inspraakavond Voormalig Locatie Postkantoor

21-04-2010 U bent van harte uitgenodigd voor de inspraakbijeenkomst over het voorontwerpbestemmingsplan Locatie Voormalig Postkantoor te Bovenkarspel.
Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 3 mei 2010 van 20.00 - 22.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis, De Middend 2 en staat onder leiding van de portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening namens ons college, de heer W. Broek. Tijdens deze bijeenkomst wordt uitleg gegeven over de opzet van het voorontwerpbestemmingsplan, de te volgen procedure en krijgt u de gelegenheid uw mening hierover te geven. Vooraanzicht Postkantoor Vooraanzicht Postkantoor Inleiding
Het gemeentebestuur heeft al langere tijd de wens het voormalige postkantoor,
Hoofdstraat 17-19, te ontwikkelen tot een multifunctionele accommodatie voor
sociaal-culturele activiteiten. Hiervoor moet het gebouw in zijn huidige vorm worden verbouwd, terwijl daarnaast ook een deel van de activiteiten moet worden gehuisvest in een nieuw te bouwen uitbreiding.

Bestaande situatie
Het post- en telegraafkantoor in Bovenkarspel is ontworpen in 1920 en kenmerkt
zich door een heldere en symmetrische lay-out van de plattegronden. Deze getuigen
van een functionele opzet. Het kantoor is ontworpen in een landelijke bouwstijl met verwijzingen naar de Streek. Ook zijn er elementen van de Amsterdamse
School in het gebouw terug te vinden. De kwaliteit en de uitstraling van het gebouw
bieden voldoende mogelijkheden om het `oude' postkantoor in te passen in de
nieuwe planontwikkeling en het te koppelen aan het nieuw ontworpen sociaal-cultureel
centrum.

De ontwikkeling
Een belangrijke eis waar tijdens het ontwerp van het voormalig postkantoor rekening mee
moest worden gehouden, is dat het bestaande postkantoor in het geheel zou
worden meegenomen. In de plannen, zoals die in april 2009 al zijn gepresenteerd, zijn diverse gebruiksruimtes gerealiseerd. Naast algemene ruimtes als een receptie en toiletruimtes worden de volgende functies gerealiseerd:
o Multifunctionele zaal;
o Centraal plein;
o Biljartzaal;
o Podiumzaal;
o Ondersteunende horeca;

Inspraakprocedure
De voorgenomen ontwikkeling is niet mogelijk volgens het geldende bestemmingsplan.
Om invulling te kunnen geven aan de ontwikkeling heeft de gemeente Stede Broec besloten om een zogenaamd `postzegelbestemmingsplan' op te stellen.

Het voorontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van donderdag 6 mei 2010 gedurende zes weken tijdens de kantooruren voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis van Stede Broec op de afdeling VROM/ Bouwen, De Middend 2, Bovenkarspel. Daarnaast is het voorontwerp van het plan te raadplegen via de website www.stedebroec.nl onder `bestemmingsplannen'.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een inspraakreactie op dit plan insturen aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 20, 1610 AA Bovenkarspel. Tevens bestaat de gelegenheid mondeling in te spreken op het voorontwerp tijdens bovengenoemde inspraakavond.

Informatie
Als u vragen heeft over het voorontwerp bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer A. (Aad) de Jong van de afdeling Grondgebiedszaken, telefoon (0228) 51 01 82.

21-04-2010