Gemeente Grave

3 mei as. bouwrijp maken nieuw-Maaszicht; Parkeersituatie verandert

Op maandag 3 mei wordt het terrein waar het woon-zorgcomplex nieuw-Maaszicht gebouwd gaat worden, bouwrijp gemaakt. Het gebied omvat globaal de hoek Pater van den Elsenstraat / Koninginnedijk / Handelstraat. In verband met het bouwrijp maken komt het parkeerterrein âPater van den Elsenstraatâ te vervallen. Ook enkele parkeerplaatsen aan de Handelstraat komen te vervallen.

Â

Werkzaamheden

Het bouwrijp maken van het gebied is nodig om later dit jaar te kunnen starten met de bouw van het woon-zorgcomplex nieuw-Maaszicht. Ook wordt op deze locatie een nieuwe multifunctionele gemeenschapsaccommodatie gebouwd. Het bouwrijp maken bestaat uit het saneren van bodemverontreinigingen en het aanbrengen van riolering en bouwwegen. Met name de

rioleringswerkzaamheden kunnen voor enige overlast zorgen omdat hiervoor de Pater van den

Elsenstraat opgebroken moet worden. Hierdoor is het ook niet meer mogelijk om via de St. Henricusweg naar de Handelstraat te rijden. Het werk wordt uitgevoerd door het bedrijf Gebr. Remmits B.V. uit Wijchen. De werkzaamheden duren ca. 2 maanden (geplande oplevering 1 juli 2010).

Â

Verkeer en parkeren

Het parkeerterrein aan de Pater van den Elsenstraat wordt verplaatst naar de Handelstraat (het terrein achter de voormalige gemeentewerf). Ook de camperstaanplaats wordt verplaatst naar de Handelstraat. Voor voetgangers komt een doorsteek tussen de Handelstraat en de St. Henricusweg. Doorgaand verkeer van en naar de binnenstad over de Koninginnedijk wordt niet gehinderd door werkzaamheden. Omwonenden zullen te allen tijden bij hun woning kunnen komen.

Â

InformatieÂ

Voor direct omwonenden is op 27 april jl. een speciale informatie-avond over dit onderwerp georganiseerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. J. Bergmans van het cluster Civiele Techniek en Cultuurtechniek (0486) 477 277 of j.bergmans@grave.nl

Â