Gemeente Purmerend

MeiPurVak met sportieve activiteiten

27 april 2010

Voor jonge Purmerenders is er in de vakantie die 3 mei begint in verschillende accommodaties in de stad Spurd-MeiPurVak. Er zijn maandag 3, dinsdag 4, donderdag 6 en vrijdag 7 mei diverse sportieve activiteiten en spelletjes. Woensdag 5 mei is het Bevrijdingsdag en is er geen MeiPurVak. De activiteiten zijn voor het eerst ook in Brede School De Weide in Weidevenne. De toegang is - behalve voor het Leeghwaterbad - gratis. Het programma staat op www.spurd.nl.

In de vakantie aansluitend op Koninginnedag en met Bevrijdingsdag zijn er sportieve activiteiten en spelletjes en kinderen kunnen zich prima vermaken. Spurd verzorgt de activiteiten en begeleiding.

Kinderen basisscholen
Voor de basisscholieren zijn er sporten en spelletjes in sportzaal Brede School De Weide in Weidevenne, sporthal De Vaart in Purmer-Zuid, sportzaal Karekiet in Overwhere, sportzaal Zuivelpad in Purmer-Noord en Brede School De Kraal in Weidevenne. In alle sportaccommodaties is elke dag een luchtkussen en is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld te voetballen, basketballen, tafeltennissen, badmintonnen en hockeyen. Een aantal stormbanen rouleert langs de sportaccommodaties. Vrijdag pakt Spurd extra uit met in De Vaart Space Shuttle, in De Kraal Reuzen Draak en in De Karekiet Kleefwand. Tijdens de MeiPurVak is het in de meeste sportzalen ook mogelijk te knutselen.
De toegang tot de MeiPurVak is gratis en de openingstijden van de sportaccommodaties zijn steeds van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur.

De Beukenkamp en De Vaart voor kinderen vanaf dertien jaar Voor de wat oudere jeugd is er een eigen plek tijdens de MeiPurvak, sporthal De Beukenkamp aan de Van IJsendijkstraat van 13.30 uur tot 16.00 uur en sporthal De Vaart maandag, dinsdag en donderdag van 19.30 uur tot 22.00 uur. Er is daar van alles op sportief gebied mogelijk, zoals zaalvoetbal en tafeltennis.

Spurd-Leeghwaterbad
Tijdens de MeiPurVak zijn er elke dag van 12.00 uur tot 15.00 uur extra activiteiten in het zwembad in het Leeghwaterpark. Maandag 3 mei is er bijvoorbeeld peuter-estafette en een zeepkussen; vrijdag is er plankjeshuisrace en kanovaren. Het sportbad is dan steeds open. Meedoen aan de diverse activiteiten van de MeiPurVak in het Spurd-Leeghwaterbad is mogelijk voor de gewone toegangsprijs van EUR 4,90. Daarvoor kunnen de waterliefhebbers ook eerder komen of langer blijven.

Het programma van de MeiPurVak staat vanaf 29 april op www.spurd.nl

Bron: Spurd