Gemeente Enschede

Scootmobielrijders klaar voor de zomer!

De scootmobielrijder die na een lange winter de straat weer op wil, moet zorgen dat de scootmobiel in orde is. Tevens kan er behoefte bestaan aan een (opfris)cursus scootmobiel bedienen en rijden. Voor deze scootmobielrijders worden een tweetal diensten aangeboden; onderhoud scootmobiel en rijtraining.

Voor de scootmobielrijder die zich wat onzeker voelt in het rijden met de scootmobiel, wordt er een gratis rijtraining georganiseerd. Iedereen die een scootmobiel van de gemeente Enschede heeft, ontvangt hierover een brief. De eerste cursus is op 3,4,6 of 7 mei in de Diekmanhal aan de J.J. van Deinselaan 28 te Enschede. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Alifa Welzijn Ouderen, telefoon 053 - 432 01 22. Op behoefte worden er dit jaar extra rijtrainingen georganiseerd in andere stadsdelen. Deze behoefte zal met het vervangen van het verzekeringsplaatje geïnventariseerd worden.

De scootmobiel zal bij het vervangen van het verzekeringsplaatje door een monteur worden nagekeken. In mei kunnen de scootmobielbezitters een brief verwachten van de gemeente, die deze mede namens de leveranciers Meyra en Welzorg verstuurd. In deze brief staat meer informatie over wanneer en hoe het verzekeringsplaatje vervangen moet worden. Dit zal gebeuren op locatie aan de Weth. Beverstraat 200 te Enschede.

Rijtraining
De rijtraing bestaat uit twee dagdelen. Op de eerste dag staat het omgaan met de scootmobiel centraal. Onder begeleiding van een instructeur van Veilig Verkeer Nederland kan men (op de eigen scootmobiel) verschillende basisvaardigheden oefenen, zoals scherpe bochten rijden, achteruit rijden en op- en afstapjes nemen. Het afnemen van een gehoortest en een ogentest maakt ook onderdeel uit van het programma.
Tijdens het tweede dagdeel staan de verkeersregels voor scootmobiel-gebruikers centraal. Een instructeur van Veilig Verkeer Nederland geeft uitleg over de plaats van de scootmobiel in het verkeer en de verkeersregels die specifiek voor de scootmobielgebruiker gelden

Samenwerking
Deze diensten worden mogelijk gemaakt door een samenwerking van de Gemeente Enschede, Alifa Welzijn Ouderen, Veilig Verkeer Nederland en de leveranciers Meyra en Welzorg. Iedereen met een door het Zorgloket van de gemeente Enschede verstrekte scootmobiel komt in aanmerking voor deze diensten.

Geplaatst: 28 april 2010.

28 april 2010