NCRV

Man bijt hond

âFrans Andersâ een jaar later

Maandag 3 mei t/m vrijdag 14 mei 2010

18.50 uur, Nederland 2

Omdat NCRVâs Man bijt hond èn vele kijkers benieuwd zijn hoe het met âFrans Andersâ uit het Friese Zwaagwesteinde gaat, kijkt Man bijt hond de laatste twee weken van dit seizoen nog één keer met hem terug op zijn optreden in Man bijt hond. We beleven een aantal hoogtepunten opnieuw, maar laten vooral zien hoe het de eigenzinnige geitenboer is vergaan na de serie.

We leerden Frans destijds kennen als een man met een eigen filosofie en een bijzondere levensstijl. Op het erf van zijn ouders woont hij samen met zijn geiten in een houten schuur. Frans moet niets hebben van de âmoderne tijdâ. Douchen is niet aan hem besteed en hij eet graag voederbieten.

Het leven van Frans gaat zijn dagelijkse gangetje. Hij is druk op het erf, want het is lammertijd. Sinds de serie in Man bijt hond is er wel wat gebeurd in zijn leven. Hij is een plaatselijke beroemdheid en heeft zelfs een fanclub. Samen met een paar fans kijken we terug naar bijzondere momenten uit de serie. We brengen een bezoek aan een café in Joure waar het Friese trio âThe Brothersâ een liedje ten gehore brengt over Frans.

Zijn bekendheid heeft Frans geen windeieren gelegd. Hij is het gezicht van een kozijnenboer uit Burdaard, samen met zijn vader is hij in een reclame te zien en is hij bij een open dag aanwezig om bezoekers te trekken. Met de gezondheid van zijn vader gaat het nog steeds niet goed. Vorig jaar vertelde zijn vader over problemen met de âwaterleidingâ en nog steeds brengt zijn vader regelmatig bezoekjes aan het ziekenhuis.

Frans ontvangt nog steeds brieven en kaarten van bewonderaars. Ze staan zelfs voor zijn deur. Frans ontvangt hen met open armen en biedt ze tegenwoordig zelfs een kopje koffie aan. Wat dat betreft is Frans wel met zijn tijd meegegaan.

In deze serie wordt duidelijk dat Frans gelukkig zichzelf is gebleven, maar tegenwoordig heeft zijn omgeving wel meer begrip voor zijn levensstijl.