Politie Groningen

Maandag 3 mei 2010

Provincie Groningen, 03-05-2010

Rus aangehouden voor relationeel geweld

WESTERBROEK De politie heeft zondagavond in een caravan op een camping aan de Woortmansdijk in Westerbroek een 34-jarige man uit Rusland aangehouden voor bedreiging. De Rus wordt ervan verdacht dat hij zijn 55-jarige vriendin uit Oosterwolde, die ook op de camping verblijft, heeft bedreigd. De verdachte, die onder invloed verkeerde, werd op de camping ingerekend en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De vrouw doet aangifte. De Vreemdelingenpolitie onderzoekt of de verdachte illegaal in Nederland verblijft. De Rus wordt vandaag gehoord.

Overval op seksshop

GRONINGEN Het Roofcoördinatieteam van Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in naar een overval die zondagavond rond 23.30 uur op een seksshop in de Muurstraat in Groningen heeft plaatsgevonden. Een onbekende man kwam de seksshop binnen. Hij bedreigde een 19-jarige medewerker met een scherp voorwerp. Hierop nam de overvaller een geldbedrag weg uit de kassa. Met de buit ging de dader er vandoor. De Forensische Opsporing verricht een onderzoek naar sporen.

Man mishandelt vriendin

GEMEENTE BELLINGWEDDE De politie heeft zondagnacht een 41-jarige man uit Winschoten aangehouden voor huiselijk geweld. De Winschoter wordt ervan verdacht dat hij zijn 47-jarige vriend in haar woning in de gemeente Bellingwedde heeft mishandeld. De vrouw was na de mishandeling haar woning uitgevlucht. De verdachte kon kort na het incident worden aangehouden. Hij werd in het cellencomplex in Groningen ingesloten. De man wordt vandaag gehoord. De vrouw heeft al aangifte gedaan.

Spiegels van vrachtautos gestolen

MARUM Onbekende hebben zondagnacht vanaf een bedrijfsterrein aan de Transportweg in Marum diverse spiegels van vrachtautos gestolen. De politie constateerde dat van zes vrachtwagens de buitenspiegels waren weggenomen. Alle eigenaren van de vrachtwagens zijn verwezen voor het doen van aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Winkeldieven aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag twee winkeldieven aangehouden die hun slag wilden slaan in een warenhuis op de Grote Markt in Groningen. Een 24-jarige Pool probeerde een tas met spullen mee te nemen zonder te betalen, maar werd tegen gehouden door de beveiliging. De verdachte ging er rennend vandoor en kon in de Lijnbaanstraat worden aangehouden.

Een 43-jarige inwoner van Groningen werd aangehouden in de Kleine Leliestraat. Ook hij werd betrapt door beveiligingsmedewerkers van het warenhuis. Na de aanhouding bleek dat de verdachte eerder die dag goederen had gestolen bij een warenhuis op het Sontplein. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhoudingen na vechtpartij

MUSSELKANAAL De politie heeft zondagavond op het terrein van een opvangcentrum aan de Brink in Musselkanaal zes mannen aangehouden. Het zestal in de leeftijd van 16 tot en met 24 jaar was betrokken bij een vechtpartij. Bij het incident werd een 26-jarige man verwond door een mes. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. Alle betrokken verblijven in Musselkanaal. Alle verdachten werden voor verhoor ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Stadjer bedreigt en mishandeld ex

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag in zijn woning in de Korrewegwijk in Groningen een 27-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man had bij een ruzie op de Groningerweg zijn 26-jarige ex-partner bedreigd en geslagen. De verdachte was er na de mishandeling vandoor gegaan. In de binnenstad zagen agenten de Groninger vlak daarna rijden in zijn auto. Hij weigerde te stoppen en ging er met hoge snelheid vandoor. Omdat in de auto twee kinderen zaten werd besloten een achtervolging te staken. Korte tijd later werd de 27-jarige verdachte aangetroffen in de betreffende woning. Hij werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 2 mei op diverse plaatsen op snelheid.


- Noordbroek, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 471, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Groningen, Provincialeweg N355: aantal geregistreerde voertuigen: 1061, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Bedum, Boterdiep WZ:aantal geregistreerde voertuigen: 61, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Noordwijk, Noordweg: aantal geregistreerde voertuigen: 685, aantal overtredingen: 110, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.