Gemeente Berkelland


Lintjes voor negen Berkellanders


Ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Hare Majesteit de Koningin reikte burgemeester Hein Bloemen op donderdag 29 april een lintje uit aan negen inwoners van de gemeente Berkelland.

De volgende personen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau: mevrouw G.J.M. Pluijter-Droog uit Ruurlo, mevrouw J.H. Ligtenbarg-Hulshof uit Neede, de heer H.J. Bannink uit Borculo, de heer H.J. Ligtenbarg uit Neede, mevrouw G.H. Klein Kranenbarg-Lubbers uit Geesteren, de heer G.J. Klein Kranenbarg uit Geesteren, de heer T.W. Geurts uit Eibergen, de heer G.W.M. Hasselo uit Ruurlo en de heer M. Koster uit Neede.

Mevrouw Pluijter-Droog was in de periode van 1990 tot 2009 bestuurlijk actief. Zo was zij voorzitter van de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO), afdeling Ruurlo (1990-2009), lid van de Commissie Integraal Ouderen Beleid (CIOB) Ruurlo (1991-2005), lid van een werkgroep van Achterhoekse gemeenten verbonden aan de Stichting Samenwerkende Bonden van Ouderen in Gelderland (SBOG) (1999), lid van de Seniorenraad Berkelland (vanaf totstandkoming in 2004 tot 2007), seniorenvoorlichter bij Stichting Betula Zorg en Welzijn (2006 tot 2008). Daarnaast is mevrouw Pluijter al vele jaren bestuurslid van de Ruurlose Bridge Club "Gezelligheid Troef".

De (bestuurlijke) activiteiten van mevrouw Pluijter sinds 1990 op het gebied van het ouderenwelzijn komen ten goede aan de samenleving en zorgen er voor dat zij gekwalificeerd kan worden als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd". Mede gelet op de aard, de duur en de uitstraling van haar activiteiten voor de samenleving ontvangt mevrouw Pluijter de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Ligtenbarg-Hulshof is sinds 1968 bestuurlijk actief voor de Unie Van Vrijwilligers (UVV), afdeling Neede. Van 1968 tot 1973 als bestuurslid en sinds 1973 als penningmeester. De Unie van Vrijwilligers heeft in het verleden verschillende projecten opgezet, waaraan mevrouw Ligtenbarg ook een belangrijke bijdrage heeft geleverd. Voorbeelden hiervan zijn: bewegen voor ouderen, bejaardensoos, tafeltje dekje, zwemmen voor ouderen, boeken aan huis, koersbal, volksdansen en personenalarmering.

De (bestuurlijke) activiteiten van mevrouw Ligtenbarg sinds 1968 voor de Unie van Vrijwilligers komen ten goede aan de samenleving en zorgen er voor dat zij gekwalificeerd kan worden als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd". Mede gelet op de aard, de duur, de uitstraling en de betekenis van haar activiteiten voor de samenleving ontvangt mevrouw Ligtenbarg de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Bannink is sinds 1978 actief voor Korfbalvereniging Olympia '22 in Borculo. Nadat hij volop betrokken was bij de realisatie van het huidige clubhuis met kleedvoorzieningen, werd hij beheerder van het clubhuis. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het onderhoud van het gehele clubhuis alsmede de veldmaterialen en is hij het aanspreekpunt voor faciliteiten. Ook verleent hij verschillende hand- en spandiensten voor de vereniging. Daarnaast is de heer Bannink sinds 1985 als vrijwilliger actief voor de Koninklijke Maatschappij voor Tuin- en Plantkunde, afdeling Neede en omstreken.

De vrijwillige activiteiten van de heer Bannink sinds 1978 op het gebied van de sport en milieu komen ten goede aan de samenleving en zorgen er voor dat zij gekwalificeerd kan worden als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd". Mede gelet op de aard, de duur, de uitstraling en de betekenis van zijn activiteiten voor de samenleving, met als zwaartepunt zijn inzet op het gebied van sport, ontvangt de heer Bannink de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Ligtenbarg werd na zijn actieve carrière als ruiter een geliefd instructeur voor verenigingen in dressuur, springen, mennen en samengestelde wedstrijden. Zo was/is hij actief voor de Landelijke Rijvereniging De Hamelandse Ruiters als penningmeester (1965-1972) en instructeur (1971-1977 en 1988-1992), de Stichting Paarden- en Ponysport Markelo (1976-1986), de Landelijke Rijvereniging Diepenheim (1986-1992), de Menvereniging Hamelandse Menners (1990-heden) en de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub De Pasruiters (1992-heden) als instructeur. Ook voor allerlei hand- en spandiensten en het initiëren van nieuwe ideeën konden/kunnen de verschillende verenigingen altijd een beroep op hem doen.

De heer Ligtenbarg heeft zich vanaf 1965 tot op heden op een bijzondere wijze ingezet voor de regionale en landelijke paardensport. Hierdoor kan hij worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd". Mede gelet op de aard, de duur, de uitstraling en de betekenis van zijn activiteiten voor de samenleving ontvangt de heer Ligtenbarg de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Klein Kranenbarg-Lubbers is sinds 1979 actief als vrijwilligster voor de samenleving. Ze is toen begonnen als bestuurslid van de Ouderensoos Geesteren. Van deze soos was ze ook mede-oprichtster. Vervolgens was/is ze correspondent voor het Gelders Dagblad, later Stentor (1985-heden), kerkvoogd van de Nederlands Hervormde Kerk in Geesteren (1986-1994), bestuurslid en secretaris van de Vereniging Koninginnefeesten Geesteren (1988-2008), medeoprichtster en sindsdien bestuurslid van Supportersvereniging Vrouwen van Amicitia (1993-heden) en redactielid van de Historische Vereniging Borculo (2008-heden). Daarnaast heeft mevrouw Klein Kranenbarg haar moeder 40 jaar als mantelverzorgster in huis verzorgd/verpleegd. Verder was zij van 1992 tot 2009 voor de voormalige gemeente Borculo, later gemeente Berkelland actief als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand. In totaal heeft zij 360 huwelijken gesloten.

De (bestuurlijke) activiteiten van mevrouw Klein Kranenbarg sinds 1979 op het terrein van ouderenwelzijn, pers, kerkelijk leven, oranjevereniging en muziek komen ten goede aan de samenleving en zorgen er voor dat zij gekwalificeerd kan worden als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen". Mede gelet op de aard, de duur, de uitstraling en betekenis van haar activiteiten voor de samenleving ontvangt mevrouw Klein Kranenbarg de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Klein Kranenbarg is sinds 1971 op verschillende terreinen bestuurlijk actief. Zo was/is hij secretaris (1971-1974) en voorzitter (1974-2001) van Muziekvereniging Amicitia Geesteren, medeoprichter en sindsdien leider van Kapel De Möllnbloazers, adviseur (1993- 1996), vice-voorzitter en voorzitter (2001-2008) van Dorpshuis De Zunnekamp in Geesteren en bestuurslid van de Stichting Promotie Geesteren(1993-heden). Daarnaast heeft hij van 1998 tot 2008 verschillende hand- en spandiensten verricht voor de Vereniging Koninginnefeesten Geesteren.

De (bestuurlijke) activiteiten van de heer Klein Kranenbarg sinds 1971 op het terrein van muziek, cultuur en ten behoeve van het Dorpshuis De Zunnekamp komen ten goede aan de samenleving en zorgen er voor dat hij gekwalificeerd kan worden als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen". Mede gelet op de aard, de duur, de uitstraling en betekenis van zijn activiteiten voor de samenleving, met als zwaartepunt het terrein van muziek, ontvangt de heer Klein Kranenbarg de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Geurts is gedurende 21 jaren actief lid geweest als hoofdbrandwacht van de vrijwillige brandweer. Eerst bij de gemeentelijke brandweer Eibergen en sinds de gemeentelijke herindeling in 2005 bij de gemeentelijke brandweer in Berkelland. Gedurende deze periode was hij bereid dag en nacht klaar te staan voor de openbare veiligheid van de inwoners van Eibergen en later Berkelland. Op 1 juni 2009 heeft de heer Geurts wegens functioneel leeftijdsontslag de gemeentelijke brandweer verlaten.

De langdurige bijdrage van de heer Geurts aan de openbare veiligheid in zijn woongemeente zorgen er voor dat hij gekwalificeerd kan worden als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd". Mede gelet op de aard, de uitstraling en de betekenis van zijn activiteiten voor de samenleving ontvangt de heer Geurts de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Hasselo is ruim 33 jaren actief lid geweest van de vrijwillige brandweer in de functies van hoofdbrandwacht en bevelvoerder. Eerst bij de gemeentelijke brandweer Ruurlo en sinds de gemeentelijke herindeling in 2005 bij de gemeentelijke brandweer in Berkelland. Gedurende deze periode was hij bereid dag en nacht klaar te staan voor de openbare veiligheid van de inwoners van Eibergen en later Berkelland. Op 1 maart 2009 heeft de heer Hasselo wegens functioneel leeftijdsontslag de gemeentelijke brandweer verlaten.

De langdurige bijdrage van de heer Hasselo aan de openbare veiligheid in zijn woongemeente zorgen er voor dat hij gekwalificeerd kan worden als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd". Mede gelet op de aard, de uitstraling en de betekenis van zijn activiteiten voor de samenleving ontvangt de heer Hasselo de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Koster was van 1998 tot 2005 raadslid voor de VVD-fractie in de voormalige gemeente Neede. Sinds de gemeentelijke herindeling in 2005 is hij voor dezelfde fractie actief geweest. Door de uitkomst van de laatste gemeenteraadsverkiezing heeft meneer Koster afscheid moeten nemen van zijn raadswerk.

Door zijn defungeren als volksvertegenwoordiger (raadslid) ontvangt de heer Koster op grond van artikel 14 van het Ordereglement de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mutatiedatum 03/05/2010