KNHS

Nederlandse dressuurjeugd bovenaan in Saumur
3 mei 2010
Antoinette te Riele - Golden Girl

ERMELO (KNHS) -In het Franse Saumur heeft de Nederlandse dressuurjeugd afgelopen weekend goed van zich laten spreken. Op het internationale jeugdconcours waren de Nederlandse junioren, young riders en ponyruiters veelal bovenaan in het klassemenent te vinden.

Young riders
Op donderdag ging de wedstrijd voor de young riders van start. Michelle van Lanen schreef de rubriek op haar naam. Met Urchin B haalde ze een score van 70,52 procent. Op de vrijdag werd door onze young riders fantastisch gepresteerd en bezetten ze het gehele podium. Van Lanen werd ditmaal tweede achter Angela Krooswijk met Flash. Danielle van Mierlo eindigde met BMC Ucento op de derde plaats. Ook de afsluitende Kur op muziek wist Krooswijk winnend af te sluiten met een score van 74,500 %. Van Mierlo eindigde in deze proef wederom als derde.

Junioren
In de juniorenwedstrijd veroverde Danielle Houtvast op zaterdag een tweede plaats in de individuele proef. Teddy Wiedeler werd met 70,368 procent vierde met Topper. Voor de junioren werd de wedstrijd afgesloten op zondag, hierbij eindigde Daniëlle Houtvast op de derde plek eindigde met Rambo met een score van 74,250 procent.

Pony's
Voor ponyruiter Antoinette te Riele werd Saumur een geweldig concours. Maar liefst alle drie de rubrieken wist ze op overtuigende wijze met de imponerende pony Golden Girl op haar naam te schrijven. In de afsluitende individuele proef behaalde ze zelfs een percentage van 77,200 procent. Ook Maria van den Dungen scoorde goed met Rembrandt DDH en werd derde in de eerste proef, vierde in de individuele proef en tweede in de afsluitende proef.

Grand Prix
In Saumur werd tevens internationale wedstijd voor de senioren verreden. Rabo Talententeamlid Jenny Schreven kwam met haar paarden Proud en Krawall aan de start. In de afsluitende Grand Prix gaf de jury haar proef met Krawall een score van 71,050, wat goed was voor een nette derde plaats.

Kijk hier voor een volledig overzicht van alle uitslagen in Saumur.

Foto Antoinette te Riele: Jacob Melissen