Landstede

Samenwerking HCK en Ichthus College voor hockeytalenten in Kampen en omgeving

In het nieuwe schooljaar (2010/2011) kunnen sportieve talenten van het Ichthus College deelnemen aan een voetbalclass en hockeyclass. Op woensdag 28 april 2010 is de eerste aanzet hiervoor gedaan met een voorspeelmiddag voor nieuwe leerlingen. Tijdens de voorspeelmiddag lieten de leerlingen hun talent zien en maakten zij kennis met de trainers.

Tegelijkertijd is ook een samenwerking tussen Hockeyclub Kampen en het Ichthus College officieel bekrachtigd. Hockeyclub Kampen (HCK) en het Ichthus College in Kampen realiseren gezamenlijk de hockeyclass met als doel het ondersteunen en begeleiden van hockeytalenten van de vereniging.

Voor het aanbieden van de extra trainingen aan hockeytalenten in deze regio vindt overleg plaats tussen de trainers van de hockeyclass en de trainer/coaches van HCK. De hockeytalenten zijn verbonden aan en komen in wedstrijdverband uit voor de hockeyvereniging.

Voorspeelmiddag
Het Ichthus College start na de zomer ook met een voetbalclass. Beide nieuwe classes van het Ichthus College zijn bedoeld voor leerlingen die lid zijn van een vereniging en fanatiek voetballen of hockeyen.

In de classes worden de leerlingen getraind door professionele trainers van het CSE (Centre for Sport and Education) in Zwolle. Leerlingen die deelnemen aan de classes besteden hier, onder schooltijd, twee keer per week een blokuur aan.

De training richt zich speciaal op het technisch speelniveau van de sporters. Leerlingen leren ook hoe zij op hun lichamelijke gezondheid als sporter moeten letten en hoe ze blessures kunnen voorkomen. Aan de voorspeelmiddag van de voetbal hebben 25 leerlingen meegedaan. Aan de middag voor de hockey 8 leerlingen.

CSE
Het Centre for Sports & Education in Zwolle is een uniek opleidingscentrum in Nederland. Hier worden jonge mensen met uitzonderlijk sporttalent opgeleid tot topsporter.

Het CSE doet dat door goed onderwijs op vmbo, havo, vwo en mbo-niveau te verzorgen. Met daarbij sportspecifieke trainingen en sportondersteunende lessen over bijvoorbeeld voeding, kracht en mentale aspecten worden jonge mensen van A tot Z voorbereid op hun leven als topsporter.

De trainers van CSE worden nu door het Ichthus College naar Kampen gehaald om ook hier de talentvolle voetballers en hockeyers te trainen.