Gemeente Nuenen

reader

Lintjesregen Nuenen: dertien gedecoreerden

Bij de Algemene Gelegenheid van Koninginnedag 2010 zijn in Nuenen dertien lintjes uitgereikt. Burgemeester mr. W.R. Ligtvoet reikte donderdag 29 april in de theaterzaal van Het Klooster, aan de volgende decorandi een koninklijke onderscheiding uit:

Â

Â

1. De heer dr J.J.R.M.(Hans) Bonnier (69) Ridder ON
2. De heer F.H.M. (Ferry) Sluiter (70) Lid ON
3. De heer drs J.M.(Johan) Ebberink (60) Lid ON
4. De heer C.W.(Charles) van Engelen (69) Lid ON
5. De heer G.J.(Ger) van Erkel (78) Lid ON
6. De heer L.T.M.(Bart) van den Heuvel (66) Lid ON
7. De heer H.W.A.M.(Hein) Houbraken (74) Lid ON
8. De heer M.P.J.(Martien) Jansen (59) Lid ON
9. De heer M.C.(Marinus) van Maasakkers (90) Lid ON
10. De heer ir. J.A.(Andries) Mulder (50) Lid ON
11. De heer A.J.(Ad) van Rooij (62) Lid ON
12. Mevrouw H.P.T.M.(Riek) van den Brand-Rijken (80) Lid ON
13. De heer J.J. (Sjef) Teunisse (71) Lid ON

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â


1. De heer dr J.J.R.M. (Hans) Bonnier (69), Mauritsgaarde 2, 5671 XM Nuenen

RIDDER in de Orde van Oranje-Nassau

Â

De heer Hans Bonnier heeft zich verdienstelijk gemaakt in zijn hoofdfunctie als cardioloog maar daarnaast ook op tal van andere terreinen, te weten:

* Cardioloog in het Catharina-Ziekenhuis te Eindhoven tot aan zijn pensionering in 2007. Hij was tevens functievoorzitter van het hartcentrum van het Catharina-Ziekenhuis. Onder zijn leiding werd het programma Cardiale Chirurgie en het programma Interventionele Cardiologie (in 1979) opgestart. Hij stond als het ware aan de basis van het hartcentrum van het ziekenhuis, dat mede dankzij decorandus uitgroeide tot een van de beste in Nederland en een van de toonaangevende cardiologische centra in Europa. Hij was door de jaren heen verantwoordelijk voor het opzetten van de complexe infrastructuur die benodigd is voor de uitoefening van zijn specialisatie, de interventiecardiologie door middel van dottertechniek en de stent-plaatsing in de kransslagaders. Betrokkene was een van de eerste cardiologen die de dottertechniek in Nederland toepaste. Hij zette zich ook in voor de maatschappelijke problematiek van wachtlijsten. Dit in samenspraak met diverse patiëntenverenigingen. Hij nam het voortouw om een goede en snelle cardiologische zorg in de regio te kunnen waarborgen. Decorandus was in 1991 oprichter en vervolgens voorzitter (tot 2001) van de Werkgroep voor Interventie Cardiologie (WIC). Betrokkene initieerde en ontwikkelde de samenwerking tussen Belgische en Nederlandse interventiecardiologen. In 1990 werd decorandus fellow van de European Society of Cardiology. In 2002 werd hij honorair bestuurslid van de Noord-Amerikaanse Society of Cardiovascular Angiography & Interventions.


* 1992-2007, gedurende 15 jaar, medeoprichter van en vrijwilliger bij de Stichting Vrienden van het Hart Zuidoost-Brabant. De stichting heeft als doel de financiële ondersteuning van regionale cardiologische onderzoeken in de regionale ziekenhuizen. Decorandus adviseerde de stichting over het toekennen van subsidies voor de vele projecten in alle regionale ziekenhuizen, waar cardiologen en cardiochirurgen onderzoek plegen. Tevens was hij desgevraagd altijd beschikbaar voor patiënten in nood, zowel binnen als buiten de regio. Verder was hij de contactpersoon voor de Stichting Hartpatiënten Nederland.

* 2001-2009, gedurende 8 jaar, coördinator van het artsenteam in Lourdes. Betrokkene was zeer nauw betrokken bij de zieke pelgrims en vrijwilligers. Altijd had hij een luisterend oor en stond de vele zieke pelgrims zeer nabij in vaak moeilijke omstandigheden. Hij nam ook deel aan de religieuze vieringen en had daarin zijn eigen inbreng.

* Decorandus is thans voorzitter van de politieke partij VVD afd. Nuenen

Â

De heer Hans Bonnier is in 2007 gepensioneerd als cardioloog bij het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven maar hij geeft tot vandaag de dag nog vele lezingen en is adviseur op het terrein van de cardiologie in binnen- en buitenland. Ook zet hij zich vanaf 2008 samen met zijn echtgenote in voor de totstandkoming van een educatief centrum voor straat- en favelakinderen in Rio de Janeiro.

Â

Â


2. De heer F.H.M. (Ferry) Sluiter (70), Zonnedauwhof 11, 5672 XE Nuenen

LID in de Orde van Oranje-Nassau

Â

De heer Ferry Sluiter heeft zich met zijn (bestuurlijke) vrijwilligersactiviteiten verdienstelijk gemaakt voor de samenleving binnen de terreinen van sport, onderwijs, ouderenwelzijn, politiek en heemkunde, te weten bij:

* 1959-1963 en 1969-1977, 15 jaar bestuurslid van de tafeltennisvereniging Never Despair te Den Bosch, competitieleider en bestuurslid van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) , afdeling Brabant en daarnaast bestuurslid van de Landelijke Tuchtcommissie van de NTTB, en in 1973 medeoprichter van de PSV Cathrien Tafeltennisclub te Eindhoven.

* 1965-2001, 36 jaar gedurende zijn loopbaan als leraar, vrijwilliger buiten- en binnenschoolse activiteiten van het Lorentz Casimir Lyceum te Eindhoven, o.a. Kangoeroe-wedstrijden en de Wiskunde Olympiades, werkgroep t.b.v. de 2e fase, secretaris van het eindexamen, begeleider vrijdagmiddagclubs voor bridge en tafeltennis.

* 1999-heden, 10 jaar vrijwilliger t.b.v. een stads- en objectgids bij de heemkundevereniging De Kring Vrienden van s Hertogenbosch, volgde opleidingen om als gids te mogen functioneren, begeleid cultuurhistorische stadswandelingen o.a. in de Sint-Janskathedraal, is betrokken bij het opleiden van nieuwe stadsgidsen en is mentor.
* 2005-heden, 5 jaar vrijwilliger en bestuurder bij KBO, afdeling Nuenen, was coördinator van de Grote Fietsclub en de Leesclub, was voorzitter van de Commissie Activiteiten, organisator van dagreizen en fietstochten en van een meerdaagse buitenlandse reis, ook was hij als vrijwilliger betrokken bij verschillende openbare activiteiten zoals theatervoorstellingen, seniorencarnaval, ouderen middag, de Jong-Ouddagen, voorlichtingsbijeenkomsten en jubilea.
* Politiek actief als burgerraadslid van de groepering W70 Nuenen.
* Actief lid van Tennisvereniging De Lissevoort en Bridgeclub Nuenen en betrokken bij de organisatie van toernooien en bridgedrives.

Â

De heer Ferry Sluiter is al geruime tijd gepensioneerd, voorheen was hij leraar op het Lorentzlyceum Eindhoven.

Â

Â


3. De heer drs J.M. (Johan) Ebberink (60), Refeling 21, 5672 CG Nuenen Â

LID in de Orde van Oranje-Nassau

Â

De heer Johan Ebberink heeft zich een lange periode verdienstelijk gemaakt op het terrein van mensenrechten, cultuur, politiek, vluchtelingen, gehandicaptenwelzijn en onderwijs, te weten:
* 1983-1989: gedurende 5 jaar: lid van een werkgroep van Amnesty International Nuenen.

* 1986-2006, gedurende 20 jaar, bestuurslid en lid van de activiteitencommissie van de Sociale Culturele Accommodatie Scarabee. Hij organiseerde jeugdactiviteiten en Theatervoorstellingen.

* 1990-2006: ruim 26 jaar raadslid van de gemeente Nuenen.
* 1991-1998, ruim 7 jaar, bestuurslid van de Stichting Vluchtelingen Werk Nuenen

* 1994-2000, ruim 6 jaar, medeoprichter en lid van het Platform Gehandicaptenbeleid Nuenen en van 2003-2004 lid van het lokaal comité Europees Jaar Gehandicapten

* Betrokkene was lid van de Medezeggenschapsraad van het Stedelijk College Eindhoven en sinds 2001 lid van de Zingerij Dwarsgetuigd.
* 2000-2002 en 2006-2010 wethouder van de gemeente Nuenen. Hij had in zijn portefeuille Wet Maatschappelijke Ondersteuning, Welzijn, Educatie, Sociale voorzieningen, Kunst en cultuur, Kermiszaken en Sport.

Â

De heer Johan Ebberink gaat na zijn recente afscheid als wethouder weer terug naar het onderwijs als docentenbegeleider.

Â

Â


4. De heer C.W. (Charles) van Engelen (69), Broekdijk 3, 5674 SJ Nuenen Â

LID in de Orde van Oranje-Nassau

Â

De heer Charles van Engelen heeft zich geruime tijd verdienstelijk gemaakt op sportief terrein alsook op het gebied van de plaatselijke politiek, te weten:

* 1978-heden, ruim 32 jaar als bestuurder en vrijwilliger bij voetbalvereniging RKSV Nuenen. Tussen 1978 en 1997 was hij voorzitter van RKSV Nuenen. Vanaf 2008 was hij voorzitter van het bouwteam van de nieuwe accommodatie aan de Oude Landen. De afgelopen 30 jaar is hij de bestuurder en vrijwilliger geweest die de voetbalvereniging naar een hoger niveau heeft gebracht. Onder zijn leiderschap is er een nieuwe thuisbasis gecreëerd waar de voetbalclub bijzonder trots op kan zijn en dat geldt als voorbeeld voor de gehele regio. Hij was de bouwpastoor van het nieuwe sportpark Oude Landen. Hij bewaakte het bouwproces alsmede de financiële verantwoording. Gedurende zijn voorzitterschap in de jaren negentig heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het voormalige sportpark De Luistruik. In 1997 kreeg hij de titel ere-voorzitter RKSV Nuenen.
* 1989-2002 en vanaf 2008-heden Medeoprichter en bestuurslid van de Stichting Beheer en Onderhoud Sportparken Nuenen (BOSN).
* 1990-heden, ruim 20 jaar, vrijwilliger voor de lokale politieke partij W70. Hij bezette daarin functies in diverse commissies, onder andere op de terreinen financiën en ruimtelijke ordening. Ook was hij actief bij diverse raadsverkiezingen.

Â

De heer Van Engelen is reeds geruime tijd gepensioneerd.

Â


5. De heer G.J. (Ger) van Erkel (78), Beukenlaan 7, 5671 AH Nuenen Â

LID in de Orde van Oranje-Nassau

Â

De heer Ger van Erkel heeft zich verdienstelijk gemaakt op het gebied van filatelie, welzijn en zorg en voor de plaatselijke heemkundekring, te weten:

* 1980-heden, gedurende 30 jaar, wijkcontactpersoon ten behoeve van de rondzenddienst van de Philips Filatelisten Vereniging, thans de Eindhovense Filatelisten Vereniging. Dit houdt in dat hij maandelijks rondzendboekjes met speciale postzegels bij aangesloten leden bezorgt en dat hij verantwoordelijk is voor de financiële administratie hiervan.

* 1992-heden, geruim 18 jaar, comitélid/bestuurslid van en vrijwilliger bij het Nationaal Ouderen Fonds, afdeling Nuenen (zomerzegels).

* 2000-heden, geruim 10 jaar, bestuurslid van de heemkundekring De Drijehornick. Daarbij is hij actief lid van de werkgroepen Archeologie en Paleografie (Oud Schrift). Tevens is hij coördinator van de werkgroep Monumenten. Decorandus bereidt de voordrachten voor de jaarlijkse Brabantse Monumentenprijs voor. De afgeleide activiteiten van de bovengenoemde werkgroepen heeft decorandus vele tentoonstellingen in Nuenen mede georganiseerd.
* 2006-heden, geruim 4 jaar, kok bij Likkepot. Eenmaal per maand wordt op zondag een complete warme maaltijd met een drankje verzorgd voor 20 tot 25 personen woonachtig in de gemeente Nuenen die behoefte hebben aan een extra contact en gezelligheid.

Â

De heer Van Erkel is reeds geruime tijd gepensioneerd. Voorheen was hij werkzaam bij Philips.

Â

Â


6. De heer L.T.M. (Bart) van den Heuvel (66), Haffmanslaan 27, 5673 NH Nuenen Â

LID in de Orde van Oranje-Nassau

Â

De heer Lambertus van den Heuvel heeft zich verdienstelijk gemaakt op het gebied van de korfbalsport en de gemeentepolitiek, te weten:
* 1979-2009, ruim 30 jaar, actief en ondersteunend lid van de plaatselijke partij W70. Hij zet zich in tijdens de gemeenteraadsverkiezingen om zo veel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen.

* 1984-heden, ruim 25 jaar, lid, leider, bestuurder en Lid van Verdienste van Korfbalvereniging NKV te Nuenen. Hij is diverse periodes bestuurslid geweest. Vanaf 1985 tot heden is hij mede-initiatiefnemer en medecoördinator van de tweewekelijkse oud-papieractie. Hij is diverse periodes leider geweest van de jeugdteams. Van 1988 tot heden, bijna 25 jaar, is hij jeugdscheidsrechter vanuit het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond. Van 1992 tot 1998 was hij voorzitter van de Technische Commissie Jeugd. Vanaf 1997 tot heden is hij lid van de toernooicommissie. Het jaarlijkse kersttoernooi geniet grote bekendheid in binnen-en buitenland. Van 2000 tot heden, ruim 10 jaar is hij barmedewerker. De afgelopen 8 jaar is hij coördinator van de Grote Club Actie en lid van de accommodatiewerkgroep. Hij is wekelijks op het sportcomplex aanwezig om samen met anderen het complex netjes te onderhouden.

Â

De heer van den Heuvel is al geruime tijd gepensioneerd. Voorheen werkte hij bij Philips.

Â

Â


7. De heer H.W.A.M. (Hein) Houbraken (74), Refelingse Erven 178, 5672 TJ Nuenen

LID in de Orde van Oranje-Nassau

Â

De heer Hein Houbraken heeft zich verdienstelijk gemaakt op sportief terrein, te weten:

v 1975-heden, 35 jaar, vrijwilliger bij de voetbalvereniging RKSV Nuenen. Hij was leider van de E-en F-jeugd, algemeen coördinator van de E-jeugd, medeoprichter van het E-kamp, medeorganisator van uitwisselingen en vrijwilliger van hand- en spandiensten op het sportpark De Luijstruik. Hij was in 2008 een van de drijvende krachten achter de verhuizing naar het nieuwe sportpark Oude Landen. Hier geeft hij mede leiding aan de werkzaamheden die uitgevoerd worden. Verder is hij actief in de commissies Kleding en in de sponsorcommissie waar hij verantwoordelijk is voor de vervaardiging en plaatsing van reclameborden. Hij 1988 was hij groen-witter van het jaar.

v 1975-1980, gedurende 5 jaar, vrijwilliger bij de realisatie en het onderhoud van crossbaan Refelingse Erven, alsmede bij de organisatie van wedstrijden.

v 1972-1980, gedurende 8 jaar, commissielid bij de Rij- en Jachtvereniging Cahama.

v 1963-1968, voorzitter van de personeelsvereniging Groot-Toerisme thans Autolichtstad.

Â

De heer Hein Houbraken is al geruime tijd gepensioneerd. Voorheen werkzaam bij Autolichtstad.

Â

Â


8. De heer M.P.J. (Martien) Jansen (59), De Geer 7, 5674 NG Nuenen

LID in de Orde van Oranje-Nassau

Â

De heer Martien Jansen heeft zich op diverse maatschappelijke terreinen langdurig verdienstelijk gemaakt, te weten:

v 1978 tot 1980 en van 1990 tot 2002 en van 2006 tot 2010, raadslid van de gemeente Nuenen bij de plaatselijke politieke partij W70. Decorandus is/was o.m. initiatiefnemer van de jaarlijkse fietstocht voor de leden van de partij, organisator van themabijeenkomsten en lid van de Werkgroep PR en van de Werkgroep Strategie.

v 1999-2005, gedurende 6 jaar, lid van de Raad van Toezicht van de Rabobank Nuenen-Son en Breugel. Decorandus was een belangrijke schakel in het netwerk tussen de bank en de verschillende lokale gemeenschappen.

v 2000-heden, gedurende 10 jaar, voorzitter van het bestuur van Landinrichtings Commissie (LC) Dommelstroom. Eind jaren 90 zijn in veel ZLTO-afdelingen in Brabant zogenaamde LOPâs (Landbouw Ontwikkelings Plannen) gemaakt. Zo ook door de ZLTO-afdeling Nuenen. Een van de wensen daarin was kavelruil. Decorandus werd voorzitter van de hiervoor opgerichte LC Dommelstroom. Onder leiding van decorandus zijn er vele ontwikkelingen in het buitengebied van Nuenen opgepakt en uitgevoerd. Zo is er ruim 110 ha. geruild en verkaveld. Ook zijn er grote delen van de EHS-gronden verworven. Tevens zijn er ecologische verbindingszones, kikkerpoelen, houtsingels, wandelpaden en rustplaatsen aangelegd.

v 2003-2006, 3 jaar, lid van de Reconstructiecommissie de Peel.

v 2002 tot 2006 (parttime) wethouder van de gemeente Nuenen. Hij had de volgende onderwerpen in zijn portefeuille: Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting, Bouw- en woningtoezicht, Grondbeleid, Verkeer en vervoer, Parkeerbeleid en Monumentenzorg. Decorandus was initiator van de invoering van een projectbureau in de ambtelijke organisatie in Nuenen en gaf daarmee uitvoering aan nieuwe bouwprojecten om aan de BOR-afspraken te voldoen hetgeen lukte als een van de weinigen in de regio.

Â

De heer Jansen is tot zijn installatie deze maand als fulltime wethouder vanaf 1981 tot 2010 werkzaam geweest als expert Zwaar Materieel & Techniek bij Achmea Schadeservice (voorheen Interpolis).

Â

Â


9. De heer M.C. (Marinus) van Maasakkers (90), v. Ruusbroecstraat 13, 5671 VJ Nuenen

LID in de Orde van Oranje-Nassau

Â

De heer Van Maasakkers heeft zich verdienstelijk gemaakt binnen de KBO afd. Nuenen, te weten:

v 1977-heden, 33 jaar, actief lid van het KBO-Seniorenkoor De Vrolijke Samenzang.

v 1986-heden, 24 jaar, medeoprichter, bestuurslid (tot 2007 voorzitter) en wedstrijdleider van de Koersbal-en Jeu de Boulesclub van de KBO, afdeling Nuenen. Decorandus verzorgt en leidt de wekelijkse wedstrijden en spelmiddagen.

v 1986-2008, 22 jaar, medeoprichter en bestuurslid van de Sjoelclub van de KBO Nuenen.

v 1988-heden, medeoprichter en bestuurslid/voorzitter van de Fietsclub. Hij heeft 15 jaar de functie van bestuurslid en tien jaar die van voorzitter bij de Fietsclub van de KBO afdeling Nuenen vervuld.

Â

De heer van Maasakkers is reeds geruime tijd gepensioneerd. Voorheen werkte hij bij Campina.

Â

Â


10. De heer ir. J.A. (Andries) Mulder (50), Mauritsgaarde
6, 5671 XM Nuenen

LID in de Orde van Oranje-Nassau

Â

De heer Andries Mulder heeft geruime tijd werkzaamheden verricht op een wijze die betrokkene onderscheidt van anderen en die getuigt van een karaktervolle en voorbeeldige plichtsvervulling, en daarnaast op diverse maatschappelijke terreinen vrijwilligersactiviteiten verricht, te weten:

v 1978-2002, ruim 24 jaar, diverse functies binnen Scouting Nederland. Hij was 7 jaar voorzitter en coördinator van Home hospitality, 2 jaar penningmeester van het Scout-Inprogramma, 7 jaar bestuurslid van het Gewest Noord-Brabant, bestuurslid van de Wereld jamboree 1995, 2 jaar bestuurslid van het Intercamp, 3 jaar lid van het Team Generalisten, 9 jaar trainer van de basisperiode van team Noord-Brabant, 2 jaar lid van het netwerk Project Kampkatern en 3 jaar lid van het netwerk Trainingsteam.

v 1984-1992, 8 jaar trainer/voorzitter/lid van het trainingsteam van het Bureau Jeugd- en Jongerenwerk Noord-Brabant.

v 1988-1993, 5 jaar lid van de Raad van Beheer van de Reformatorische Gemeente Nuenen (RGN). Hij was o.a. verantwoordelijk voor de actualisering van de grafrechten voor wat betreft de begraafplaats aan de Broekdijk. Tevens was hij betrokken bij de uitvoering van het jaarlijkse groot onderhoud van de begraafplaats.

v 1997-2002, 5 jaar voorzitter van het bestuur van het Protestants Christelijk Onderwijs Nuenen (PCN). Hij was betrokken bij de start en ontwikkeling naar de Brede School

v 2000-heden, 10 jaar jeugdtrainer bij de voetbalvereniging RKSV-Nuenen.

v 1999-heden, medeoprichter en partner/directielid van EyeOn BV en sedert 2006 van EyeOn Zorg en KeyOn Planning. Het betreft een groep bedrijven gespecialiseerd in het verbeteren van planningsprocessen bij grote multinationals en klanten uit Nederland maar ook uit andere Europese landen. Het bedrijf is uitgegroeid tot marktleider op het gebied van planningsverbetering.

v 2002-2010, gedurende 8 jaar (parttime) wethouder van de gemeente Nuenen. In de periode 2002-2006 beheerde hij de portefeuille: Personeel en organisatie, Automatisering/informatisering, Onderwijs, Openbaar vraagafhankelijk vervoer, Sport en Toerisme en recreatie. Van 2006-2010 had hij in zijn portefeuille: Projecten Ruimtebalans (bouwopgave BOR-afspraken), Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting, Bouw en Woningtoezicht,Milieu, Monumenten, Revitalisering Landelijk Gebied en Verkeer en Vervoer. De 30 bouwprojecten (Ruimtebalans, een bouwopgave voor buurgemeente Eindhoven) die nu in Nuenen lopen zijn mede door zijn impulsen vlot getrokken. Als een van de eerste gemeenten in Brabant heeft Nuenen het bestemmingsplan buitengebied ( een groen middengebied tussen Eindhoven en Helmond) op orde en reconstructieproof). Decorandus leverde hieraan een belangrijke bijdrage. In de wethoudersperiode nam hij namens de gemeente plaats in tal van commissies in Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE),

Â

De heer Mulder gaat zich na zijn recente afscheid als (parttime) wethouder weer volledig richten op de groep bedrijven van EyeOn.

Â

Â


11. De heer A.J. (Ad) van Rooij (62), Tweerijten 37, 5673 TT Nuenen

LID in de Orde van Oranje-Nassau

Â

De heer Ad van Rooij heeft zich met zijn (bestuurlijke) activiteiten verdienstelijk gemaakt op de terreinen cultuur en lokale omroep, te weten:

* 1983-1984, vrijwilliger bij de inrichting en de organisatie van het Van Gogh-Herdenkingsjaar 1983/1984. In het kader van de activiteiten rond *Nuenen-100 jaar Van Gogh* was betrokkene een van de drijvende krachten achter de inrichting van de tentoonstelling waarvan Prinses Juliana destijds de opening verrichtte.
* 1984-heden, inrichter van diverse tentoonstellingen die betrekking hebben op Van Gogh. Betrokkene is niet meer weg te denken bij alle activiteiten die ook maar enigszins met Vincent van Gogh te maken hebben. Zo heeft hij onder meer in 2003 de totale inrichting en de digitaal gekopieerde schilderijen van de oorspronkelijk in 1965 gehouden Van Gogh-tentoonstelling verzorgd.
* 1990-2005, ruim 15 jaar bestuurslid en secretaris van de Lokale Omroep Nuenen (LON). Betrokkene was gedurende 15 jaar bestuurslid en daarnaast heeft hij twaalf jaar als secretaris gefunctioneerd. Als zodanig was hij een grote stimulator voor genoemde lokale radio en later ook televisiezender. Ook heeft hij zich ingespannen voor de oprichting van de studio aan de Gerwenseweg en de Stichting Vrienden van de Lokale Omroep Nuenen waarvan hij penningmeester werd.

* 2000-heden, 10 jaar medebestuurslid en secretaris Dispuut Oud Adjudanten (DOA). Decorandus organiseert samen met anderen jaarlijks een feest voor de gehandicapten.

* 2002-heden, 8 jaar medebestuurslid van de Stichting Van Gogh Documentatie Museum/ Van Gogh Village Nuenen. Hij ijvert voor de realisering van het Vincentre aan de Berg 29 en levert een groot aandeel in het tot stand brengen van het expositiegedeelte en de verder voor het publiek in te richten ruimten. Hij verzorgt mede de lay-out voor deze ruimten. Naast zijn inzet om het huidige Van Goghdocumentatiecentrum bij het gemeentehuis in stand te houden is betrokkene als deskundige lid van de bouwcommissie van het nieuwe museum. Zijn kennis betreffende het inrichten van tentoonstellingen is van grote waarde.

Â

De heer Ad van Rooij is directeur bij Van den Oever Expo groep.

Â

Â


12. Mevrouw H.P.T.M. (Riek) van den Brand-Rijken (80), Larikslaan 29, 5671 BN Nuenen

LID in de Orde van Oranje-Nassau

Â

Mevrouw Riek van den Brand heeft zich met haar vrijwillige activiteiten verdienstelijk gemaakt binnen de zorg voor bewoners van het verpleeg/verzorgingshuis Wissehaege, voorheen De Weerde, te Eindhoven, te weten:

* 1983-heden, 27 jaar vrijwilliger bij de Vitalis Woonzorg Groep te Eindhoven. Zij blijft vrijwilligerswerk verrichten ondanks haar thans afnemende gezondheid. Zij zet zich in voor het welzijn van de bewoners die gedurende kortere of langere tijd verpleegd worden in het verpleeg/verzorgingshuis Wissehaege. Zij begeleidt wekelijks de activiteiten die bewoners worden aangeboden zoals bijvoorbeeld bingo, jaarlijkse kerstmarkt en andere activiteiten. Zij voert veel gesprekken met de bewoners en leest hen voor uit de krant of een boek. Ondanks dat haar eigen gezondheid haar in moeilijke periodes in de steek laat keert zij steeds met groot enthousiasme terug naar de bewoners.Â

Â


13 De heer J.J. (Sjef) Teunisse (71), De Koppel 12, 5674 NW Nederwetten

LID in de Orde van Oranje-Nassau

Â

De heer Sjef Teunisse heeft zich met zijn (bestuurlijke) activiteiten verdienstelijk gemaakt voor de samenleving binnen de terreinen van cultuur, sport en ouderenwelzijn, te weten:

* 1957-heden, ruim 50 jaar, actief lid bij Sint Annagilde Nederwetten als schutter en schietleider, pleegt onderhoud aan gildeterrein, organiseert schietwedstrijden, is 35 jaar actief lid geweest van de Commissie Geweerschieten van Kring Kempenland, is bijna 10 jaar secretaris geweest, en functioneerde enkele jaren als Koning van het gilde als gezagsdrager.

* 1993-heden, ruim 17 jaar, actief lid van de KBO-afdeling Nuenen en bestuurslid van de KBO-biljartclub, organiseert competities, zowel lokaal als regionaal, en jubileumtoernooien.
* 1984-heden, ruim 25 jaar, actief begeleider van nieuwe leden en beheerder bardienst bij Kaartclub De Vrolijke Katters.

Â

De heer Sjef Teunisse al geruime tijd gepensioneerd, voorheen werkzaam bij DAF Trucks

Â

1. De heer dr J.J.R.M.(Hans) Bonnier (69) Ridder ON
2. De heer F.H.M. (Ferry) Sluiter (70) Lid ON
3. De heer drs J.M.(Johan) Ebberink (60) Lid ON
4. De heer C.W.(Charles) van Engelen (69) Lid ON
5. De heer G.J.(Ger) van Erkel (78) Lid ON
6. De heer L.T.M.(Bart) van den Heuvel (66) Lid ON
7. De heer H.W.A.M.(Hein) Houbraken (74) Lid ON
8. De heer M.P.J.(Martien) Jansen (59) Lid ON
9. De heer M.C.(Marinus) van Maasakkers (90) Lid ON
10. De heer ir. J.A.(Andries) Mulder (50) Lid ON
11. De heer A.J.(Ad) van Rooij (62) Lid ON
12. Mevrouw H.P.T.M.(Riek) van den Brand-Rijken (80) Lid ON
13. De heer J.J. (Sjef) Teunisse (71) Lid ON