Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 03-05-2010

Overval

UTRECHT Zondagavond 2 mei vond op een horecagelegenheid aan de Arienslaan een overval plaats. De politie verdenkt een 30-jarige man van de overval.

Rond 22.05 uur kreeg de politie een melding dat een overval had plaatsgevonden op een horecagelegenheid aan de Arienslaan. Ter plaatse verklaarde een medewerkster dat een man binnengekomen was en één van de medewerksters had gedwongen mee te lopen tot achter de balie. Hier maakte de dader zelf de kassa open en haalde daar een onbekend bedrag uit. Na de overval rende hij weg.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44. Naar aanleiding van verschillende verklaringen kon de politie later op de avond werd een 30-jarige man uit Utrecht aangehouden. De politie verdenkt deze man van de overval.

Rijden met ongeldig rijbewijs

UTRECHT De politie heeft zondagavond geprobeerd een man aan te houden omdat hij met een ongeldig rijbewijs in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zag een agent een 25-jarige man uit Utrecht op de Rijnhuizenlaan rijden. De agent wist dat de Utrechter geen geldig rijbewijs meer had en gaf hem een stopteken. De bestuurder stopte uiteindelijk op de Slotlaan. Op het moment dat de agent uitstapte nam de bestuurder de benen. De achtervolging werd ingezet. De verdachte zag kans om uit handen van de agent te blijven. De identiteit van de bestuurder is bekend. Hij zal op het bureau ontboden gaan worden.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op het Herculesplein vond zondagmiddag een aanrijding tussen twee autos plaats. Hierbij raakte vier personen licht gewond.

Een 54-jarige automobilist uit Zeist reed omstreeks 17.25 uur vanaf de Laan van Maarschalkerweerd linksaf het Herculesplein op. Hierbij gaf hij een 26-jarige automobilist uit Utrecht geen voorrang. Tussen de autos ontstond een aanrijding waarbij in totaal vier personen licht gewond raakten.