Politie Haaglanden

Persberichten 3 mei

Haaglanden, 03-05-2010

Gewond bij aanrijding met scootmobiel, politie zoekt getuigen Den Haag Een 84-jarige bestuurder van een scootmobiel raakte zaterdag 1 mei omstreeks 18.20 uur ernstig gewond toen hij met zijn scootmobiel de Wassenaarseweg overstak. Een 65-jarige automobilist zag het slachtoffer over het hoofd en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het slachtoffer is met hersenletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie zoekt getuigen van deze aanrijding. Hebt u informatie, neem dan contact op met politiebureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Brandstichting, politie zoekt getuigen
Den Haag/Scheveningen - De politie zoekt getuigen van een brandstichting donderdag 29 april omstreeks 21.30 uur aan de Vissershavenweg. in het portiek van buurthuis "De Naald". De brandweer kon de brand snel blussen. De voordeur van het buurthuis raakte beschadigd. De politie zoekt getuigen van deze brandstichting. Hebt u iets gezien of gehoord of heeft u informatie over deze brandstichting neem dan contact op met de recherche van Bureau Scheveningen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Getuigen straatroof gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau De Heemstraat zoekt getuigen van een straatroof op de Hoefkade, zaterdag 1 mei omstreeks 20.00 uur. Een 15-jarige Hagenaar liep samen met zijn 14-jarig neefje toen plotseling zijn ketting van achteren van zijn hals getrokken werd. Vervolgens liet de straatrover de jongen onder bedreiging van een mes zijn ring afstaan. De dader stapte vervolgens bij een tweede dader achterop een herenfiets en de twee reden weg in de richting van de De Bockstraat. De straatrover met het mes was een 15 à 17-jarige jongen van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst. Hij was tussen 1.65m en 1.70m lang en had bruin/donkerblond krullend haar. Hij had een oorbel in zijn rechteroor en sprak met een Arabisch accent. Van de jongen op de fiets is alleen bekend dat hij op een zwarte herenfiets met handremmen reed. Hebt u zaterdag iets gezien van deze beroving of heeft u anderszins informatie over de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau De Heemstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem. Bel dan met M. 0800-7000.

Goochelende winkeldief betrapt
Den Haag - Een 35-jarige Haagse werd zondag 2 mei aangehouden nadat zij bij een warenhuis aan de Wagenstraat probeerde kleding te stelen. Op camerabeelden was te zien dat de vrouw met 5 kledingstukken de kleedkamer in ging en vervolgens met maar drie kledingstukken weer naar buiten kwam. Op dat moment had zij oogcontact met één van de beveiligers en voelde zich kennelijk betrapt. Zij ging terug de kleedkamer in en toverde de twee ontbrekende kledingstukken tevoorschijn. Een beveiliger hield de vrouw aan en waarschuwde de politie. Zij namen de vrouw en haar geprepareerde tassen mee naar het politiebureau. Daar bekende zij de diefstal en gaf daarbij aan niet te weten dat dergelijke tassen verboden zijn. Naar eigen zeggen gebruikte zij de tassen om eten in warm te houden.

Relatieproblemen eindigt voor man in de cel
Den Haag Vanwege relationele problemen duwde een 21-jarige Hagenaar zondag 2 mei omstreeks 18.20 uur op de Snoekbaarssingel zijn 20-jarige vriendin tegen haar wil in zijn auto.
De gealarmeerde politie wist de bestuurder op de Mosselsingel staande te houden. Bij zijn aanhouding reageerde de man erg agressief. De vrouw deed aangifte. Agenten hielden de man aan op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving. Hij werd in verzekering gesteld.

Te hard door bebouwde kom
Den Haag Het Regionaal Handhavingsteam Verkeersvoorschriften (RHTV) van politie Haaglanden controleerde zaterdag 1 mei tussen 19.00 en 23.30 uur op de Moerweg de snelheid van het autoverkeer. Ruim 250 bestuurders reden te hard. Van één bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij met 111 km/u reed terwijl 50 km/u het maximum is.

Geen haast
Wassenaar - Surveillerende agenten zagen zondag 2 mei om 09.30 uur een auto wel heel langzaam rijden over Rijksweg A44. Een 78-jarige man uit Amsterdam reed 65km/u over de meest linkerrijbaan van de snelweg terwijl de maximumsnelheid 120 km/u bedraagt. Dit leverde een gevaarlijke situatie op voor hem en de andere weggebruikers. De man werd gewezen op het gevaar dat hij door zijn rijgedrag veroorzaakte. De Amsterdammer verklaarde dat hij op weg was naar Duindigt en 'geen haast' had.

Plant met boortjes
Wateringen - Beveiligingsmedewerkers zagen zondag 2 mei om 14.00 uur op twee cameravrouwen dat twee vrouwen (50 en 45 jaar uit Valkenswaard en Monster) enkele boortjes en een zaagblad verstopten tussen hun overige aankopen. Het zaagblad verstopte één van de vrouwen in een doos met tekenspullen, terwijl de andere vrouw de camera probeerde af te schermen met een plaat. De boortjes haalden ze uit de verpakking en staken die los in de aarde van een plantje dat ze wel kochten. Bij de kassa hielden medewerkers van de bouw- en tuincentrum het tweetal aan en alarmeerden de politie. Die nam het duo mee naar het bureau, waar ze een proces-verbaal voor diefstal in vereniging kregen.

Boze man sloopt busje
Pijnacker Een 33-jarige dronken man vernielde zondag 2 mei omstreeks 22.15 uur een witte bestelbus op de Noordweg. Toen de politie arriveerde stond de Pijnackenaar dronken naast het busje en verklaarde dat hij nog 30.000 euro van de eigenaar van het busje kreeg. De spiegels van het busje waren verbogen en in het busje was een wandje gesloopt. Op de bus zat ook bloed. De goederen uit het busje, werknemersspullen en zakken gips, lagen over de straat verspreid. Ondanks dat de man onder de witte vlekken zat en bebloede handen had, verklaarde hij dat hij geen idee had wie de bus had vernield. Een getuige had echter gezien wat er gebeurd. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij een jas aanhad die niet aan hem toebehoorde. De politie informeerde waar de man die avond was geweest. Dat bleek een horecagelegenheid te zijn, waarna de rechtmatige eigenaar de jas kon ophalen. De politie maakte proces-verbaal tegen de man op.

Fietsenslopers
Delft Twee 16-jarige jongens uit Den Hoorn vernielden in de nacht van zondag 2 op maandag 3 mei enkele fietsen op de Burgwal. Omstreeks 01.00 uur kreeg de politie een melding binnen van de vernieling. Een getuige had gezien dat beide jongens op de Burgwal op fietsen stonden te springen. De getuige kon een duidelijk signalement geven zodat de agenten de jongens even later konden aanhouden op de Oude Langedijk. De ouders van beide jongens zijn in kennis gesteld.

Verdwaald
Delft Op het Oostplantsoen verleenden agenten zondagmiddag 2 mei weer de broodnodige hulp. Een 28-jarige man bleek al sinds Koninginnedag dronken te zijn en kon zijn huis niet meer vinden. Dat was op zich niet zo gek, want hij was nogal uit de buurt. De man bleek namelijk in Poortugaal te wonen. De agenten besloten de man voor zijn eigen veiligheid mee te nemen naar het politiebureau, want hij kon niet meer lopen. Desondanks stond hij aan een geparkeerde auto te trekken, omdat hij daar naar eigen zeggen mee naar huis wilde. De man sliep zijn roes uit in een cel.

Overstekend wild
Zoetermeer Een 35-jarige bestuurster reed zondagavond 2 mei om 18.50 uur op de Leidschendamseweg tegen een lichtmast. De Zoetermeerse verloor de macht over het stuur doordat ze moest uitwijken voor overstekende ganzen. Niemand raakte gewond.

Strike
Zoetermeer Op de Heuvelweg ramde zondagmiddag 2 mei om 16.00 uur een 57-jarige automobilist een houten schuur, aangrenzend aan de bowlingbaan. De Rotterdammer parkeerde de auto, maar trapte per ongeluk op het gaspedaal, in plaats van op de rem. Via een houten paal en een verhoogd perkje reed hij vervolgens de houten schuur binnen. Niemand raakte gewond. Vanwege instortingsgevaar kwam de verzekeringshulpdienst om de auto weg te takelen.

Vernieling
Zoetermeer Op de Dunantstraat hoorden bewoners maandagochtend 3 mei om 00.40 uur harde klappen en belden daarop de politie. Mogelijk zou er een aanrijding geweest zijn en was de bestuurder weggereden. Agenten gingen er direct naartoe. Terwijl zij een kijkje namen in de omgeving, hoorden de agenten zelf ook een paar klappen. Het bleek een 26-jarige man uit Monster te zijn, die keihard op een auto stond te slaan. Direct hielden de agenten de man aan, die zich hier heftig tegen verzette. Na de aanhouding werden de agenten aangesproken door getuigen, die vertelden dat eerder een auto tegen een garagebox was gereden. Het is nog onduidelijk of dit dezelfde auto was als het doelwit van de man. De man rook sterk naar alcohol, maar wilde niet meewerken aan een blaastest. Ook op het politiebureau nog gedroeg hij zich erg recalcitrant en agressief. De politie onderzoekt de zaak.

Auto te water, politie zoekt getuigen
Zoetermeer - Op de Voorweg raakte maandagavond 26 april een 29-jarige automobilist te water. De Zoetermeerder moest uitwijken voor een tegemoetkomende auto, die ter hoogte van het tuincentrum met hoge snelheid de bocht af sneed. Toen de politie aan kwam, was de bestuurder al uit de auto. Hij raakte niet gewond. De bestuurder van de te water geraakte auto kwam met de schrik en met een nat pak vrij, maar dat had zomaar anders kunnen aflopen. De veroorzakende bestuurder reed door zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Kent u deze bestuurder of weet u het kenteken van de auto? Bel met de politie in Zoetermeer 0900-8844.