Gemeente Tiel


Rattengif aangetroffen op Jhr. P.A. Reuchlinlaan

Op het hondenuitlaatterrein aan de Jhr. P.A. Reuchlinlaan is donderdag 29 april rattengif aangetroffen. Medewerkers van de gemeentelijke buitendienst zijn meteen in actie gekomen en hebben het terrein afgezet met lint en er enkele waarschuwingsborden bij geplaatst. Ook is de hondenpoepzuiger ingezet om alle grote stukken te verwijderen. Hoewel het hele terrein is geïnspecteerd op het gif, kunnen er nog enkele stukjes gif aanwezig zijn. Daarom adviseert de gemeente ook uw hond daar niet uit te laten en ook tegen uw kinderen te zeggen dat daar niet gespeeld kan worden.

De medewerkers van de buitendienst houden het gebied in de gaten. Als het gebied weer veilig is voor het uitlaten van honden (na het maaien, na enkele regenbuien verdwijnt het mogelijke achtergebleven gif weer) haalt de gemeente de afzetting weer weg. Tot die tijd adviseren wij u uw hond daar niet uit te laten.

Heeft u vandaag uw hond uitgelaten bij het genoemde terrein, gedraagt uw hond zich ineens anders of wordt uw hond plotseling erg ziek, dan kan er mogelijk sprake zijn van vergiftiging. Het is het verstandigste om direct naar uw dierenarts te gaan. Meldt daarna in ieder geval bij de politie dat uw viervoeter mogelijk vergiftigd is. Dit kan via het algemene nummer van de politie: (0900) 88 44. Ook als u mogelijk weet wie de dader is of dat u op dat terrein iets verdachts heeft gezien, kunt u dit melden bij de politie. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: (0800) 70 00.