Gemeente Lansingerland

Eerste paal nieuw gemeentehuis
Eerste paal nieuw gemeentehuis Lansingerland

Onder toeziend oog van enkele honderden aanwezigen sloeg donderdag 29 april de gemeente Lansingerland de eerste paal van het nieuwe gemeentehuis.

Gemeenteraadsleden, wethouders Werner ten Kate en Jan den Uil en gemeentesecretaris Ad Eijkenaar verrichten de feestelijke handeling. Het nieuwe gemeentehuis aan de Boterdorpseweg in Bergschenhoek is naar verwachting eind 2011 gereed. De huidige heiwerkzaamheden duren tot eind mei 2010.

Â

Voorafgaand aan de feestelijke handeling gingen wethouder Werner ten Kate en gemeentesecretaris Ad Eijkenaar kort in op de noodzaak van een nieuw gemeentehuis en de voordelen voor bewoners. âVrijwel direct na de start van de gemeente Lansingerland op 1 januari 2007 besloot de gemeenteraad om een nieuw gemeentehuis te bouwenâ, aldus wethouder Ten Kate. âVorig jaar volgde de aanbesteding en die viel positief uit. Mede daardoor is nieuwbouw goedkoper dan renovatie van de huidige panden en uitbreiding van tijdelijke huisvesting.â Ad Eijkenaar voegde hier in zijn toespraak aan toe dat de gemeente in een nieuw gemeentehuis efficiënter kan werken dan vanuit de vijf huidige locaties. Hierdoor verbetert de dienstverlening.

Â

Mensen kunnen straks voor alle gemeentelijke producten en diensten terecht in het nieuwe gemeentehuis. Daarnaast is in het coalitieakkoord opgenomen dat ook de SPiL in Bleiswijk open blijft.

Eerste paal nieuw gemeentehuis

Â

Transparant

Het nieuwe gemeentehuis is ontworpen door Hans van Heeswijk Architecten en wordt gebouwd langs de Boterdorpseweg. Het ontwerp bestaat uit een sober kantoorgebouw en een transparant publieksgebouw. In het publieksgebouw vinden straks ook tal van activiteiten plaats, zoals de vergaderingen van de gemeenteraad, trouwerijen en de huldiging van plaatselijke kampioenen. Het nieuwe gemeentehuis sluit aan bij de uitstraling van de gemeente als Greenport en Parkstad.