Gemeente Nijkerk


Lintjesregen gemeente Nijkerk

Op donderdag 29 april ontvingen de onderstaande personen een Koninklijke onderscheiding. Zij ontvingen de onderscheiding uit handen van de Nijkerkse burgemeester Renkema.

Hierbij een overzicht van de Koninklijke onderscheidingen in de gemeente Nijkerk:
Ridder in de Orde van Oranje Nassau:


* Mevrouw C. M. Versluis-Bijl

Mw. Versluis
Sinds 1976 actief voor de samenleving op verschillende terreinen. Zoals voor het onderwijs:
Oudercommissie van de Prins Willem Alexander Basisschool; algemeen bestuurslid, secretaris en voorzitter van het Protestants Christelijk Onderwijs (PCO) te Nijkerk; lid van de ledenraad/afdelingsraad van de Besturenraad van het PCO en voorzitter van de Commissie Vacatures Ledenraad; actief bij federaal Samenwerkingsverband PCO SABOSO.

Voor de kerk:
Van 1986 tot 1990 lid/voorzitter van de Hervormde diaconie van de Vredeskerk te Nijkerk en van 1989 tot 1994 lid/voorzitter van de Raad van Kerken te Nijkerk.
En als raadslid:
Van 1998 tot 2010 raadslid voor het CDA en als raadslid van 1999 tot 2009 algemeen bestuurslid van de Regio De Vallei.


* De heer G. Terschegget: Dhr. Terschegget

Van 1959 tot 1966 werkzaam bij het Vormingswerk in Amersfoort. In 1962, als eigenaar van de plaatselijke sportschool, een groot judo-toernooi georganiseerd, waarvoor ook Anton Geesink (toen net Europees kampioen) was uitgenodigd. De opbrengst van dit toernooi kwam ten goede aan het in oprichting zijnde Zwembad Bloemendal.

In 1970 initiatiefnemer voor de oprichting van een vormingsschool voor werkende jongeren in Nijkerk.

Lid in de Orde van Oranje Nassau:


* De heer M. Buitink

Dhr. Buitink De heer Buitink is vele jaren actief binnen Hengelsportvereniging Hoop Op Geluk. Van 1989 tot 1998 was hij secretaris en visstandbeheerder. In 2002 werd hij opnieuw bestuurslid Van Hoop Op Geluk. Daarnaast was hij tot 2008 namens de hengelsportvereniging verantwoordelijk voor de verhuur van plaatsen voor vissersboten en is hij nog steeds actief als bar-medewerker.

Andere activiteiten: collectant voor de Gereformeerde Kerk Nijkerk, het Reumafonds en de Hartstichting;chauffeur gehandicaptenvervoer bij Hoektax; huismeester van een woonhuis voor 10 gehandicapte bewoners; assisteren bij de Motorrun voor gehandicapten; toerleider bij STIMON.


* Mevrouw W. van Drie-van de Poll

Mw. Van Drie Sinds 1994 actief als vrijwilligster in Verzorgingshuis Arkemheen: coördineert de inzet van de gastvrouwen van de UVV, helpt zelf actief mee in het winkeltje, met koffie schenken en met de begeleiding van de wandelingen op vrijdagmiddag.

Van 1993 tot 2001 en van 2003 tot 2008 ouderlinge voor de Eben Haëzerkerk te Nijkerkerveen.
Vanaf 1990 bestuurslid en nu voorzitter van de Plattelandsvrouwen Nijkerkerveen.

Mevrouw Van Drie staat bekend als een bescheiden persoon die niet graag op de voorgrond treedt, is bescheiden en sociaal, heeft altijd een luisterend oor.


* De heer A. van den Bor

Dhr. Van den Bor Sinds 1984 vrijwilliger bij de politie regio Utrecht. Inmiddels is de heer van de Bor bevorderd tot de rang van hoofdagent en draait hij minimaal één keer per maand mee in een horeca-weekend (dat zijn twee nachtdiensten). Daarnaast draait hij mee bij alcoholcontroles, verkeerscontroles en evenementen.

Van 1975 tot 1999 secretaris/voorzitter van het schoolbestuur van de Calvijnschool in Nijkerkerveen.

Van 1975 tot 1989 betrokken bij het jeugdwerk en de zondagsschool in Nijkerkerveen. Sinds 1995 secretaris van de Raad van Toezicht van Stichting De Goede Woning.

In 1994 gemeld als stembureaulid in de gemeente Nijkerk; vanaf 2000 ook daadwerkelijk ingedeeld.

De heer Van de Bor staat erom bekend altijd voor anderen klaar te staan, hij is eerlijk, oprecht en bescheiden en staat positief in het leven.


* De heer H. A. V. Hubbers Dhr. Hubbers

Sinds 2006 gedurende twee bestuursperioden voorzitter van de Thuisfrontafdeling 13 van de Gemechaniseerde Brigade. Deze Thuisfrontafdeling is twee keer gevormd vanuit relaties van een lichting militairen die met een Nederlandse Task Force Uruzgan zijn uitgezonden naar Afghanistan. Het is een belangenafdeling door, van en voor het thuisfront van de uitgezonden militairen en bestaat uit partners en ouders van deze militairen. Voor beide lichtingen bestond de afdeling uit ongeveer 35 vrijwilligers.