Gemeente Hellevoetsluis


Lintjesregen in Hellevoetsluis

Op 29 april ontvingen een vijftal inwoners van Hellevoetsluis in het kader van de algemene decoratieronde, oftewel de Lintjesregen, een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Corstiaan Kleijwegt ontving deze inwoners in de raadzaal van het gemeentehuis om hen de versierselen behorende bij de Onderscheiding op te spelden.

De heer G.C. Heins is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij al 40 jaar dirigent is van r.k. kerkkoor St. Caecilia. Onder zijn leiding ontwikkelde het koor een veelzijdig programma. Ook verzorgt de heer Heins de liturgie van de kerk en is hij van 1972 tot 1982 voorzitter geweest van de Stichting r.k. onderwijs in Hellevoetsluis. Ook was hij bestuurslid van diverse pensioenfondsen.

Mevrouw T. van Honk-Wesselius is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat zij al 19 jaar actief inzet voor de Werkgroep Oost-Europa. Mevrouw van Honk-Wesselius zamelt actief kleding in en allerlei andere benodigdheden waar dringend behoefte aan is zoals ziekenhuisbedden, rollators, krukken, oude naaimachines, computers en gereedschap . Naast Oost-Europa is daar later ook Israel en Roemenie bij gekomen. Maar ook mensen in Nederland met problemen die spullen nodig hebben zijn bij haar aan het goede adres.

Mevrouw M.M. de Koster-Bechtum zet zich al 26 jaar met verve in voor buurtcentrum De Klinker in Hellevoetsluis. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Als coördinator en bestuurslid van het buurtcentrum is ze medeverantwoordelijk voor de organisatie van diverse activiteiten voor jongeren en volwassenen. Ook helpt zij regelmatig mee achter de bar. Activiteiten voor kinderen, zoals in de zomer een echte vakantieweek, is haar passie. Ook is ze al tien jaar mantelzorger voor haar buren en zet ze zich sinds 2004 actief in als vrijwilliger voor de stageweek van het Vmbo Helinium.

De heer P.J. Luteijn zet zich al meer dan 25 jaar zeer actief in voor handbalvereniging Helius. Ook hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn belangrijkste taak was penningmeester, maar hij nam ook andere bestuurstaken over. Ook was de heer Luteijn de initiator om de kantine van de sprothal `de Fazant' onder de Helius-vlag te exploiteren. En hij heeft zich actief ingezet op het gebied van de scheidsrechters voor de afdeling Rotterdam.

De vijfde inwoner van Hellevoetsluis die in het kader van de Algemene Decoratieronde werd onderscheiden is de heer H.I.P. Willems. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn tomeloze inzet voor de taekwondo vereniging Yu-Sin-Kwon. Al 27 jaar zet hij zich zeer actief in voor deze vereniging. Als secretaris, als leraar en coach tijdens wedstrijden. Hiermee levert hij een bijdrage aan het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen in hun ontwikkeling tot gezonde en sportieve mensen.

04/29/2010