Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 03-05-2010

Man uit Etten-Leur aangehouden wegens huiselijk geweld

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagmiddag rond 16.15 uur een 23-jarige man uit Etten-Leur aangehouden wegens huiselijk geweld. De man had tijdens een ruzie zijn moeder in de ouderlijke woning in de wijk Sander-Banken geslagen en met een mes bedreigd. Zijn vader sprong er tussen en werd ook door de zoon bedreigd. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld; de politie bekijkt of een huisverbod een oplossing voor de problemen van het gezin kan bieden.

Bredase veelpleger probeert tv uit verzorgingshuis te stelen

BREDA: Een 51-jarige Bredanaar is zondagavond rond 19.00 uur
gearresteerd op verdenking van diefstal. De man was een verzorgingshuis aan de Zaart binnengelopen en wilde er met een flatscreen-tv vandoor gaan. Een oplettende medewerkster sloeg alarm, waarna agenten de man in de kraag konden vatten. Hij is op het bureau in verzekering gesteld; hij staat geregistreerd als veelpleger. De man gaf toe dat hij de tv wilde meenemen.

Beginnend bestuurder rijdt dronken tegen geparkeerde auto

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagavond rond 21.15 uur een 22-jarige automobilist uit Etten-Leur gearresteerd, nadat hij op de Markt tegen een geparkeerde auto reed. De man bleek onder invloed van alcohol; hij blies 570 ug/l. De bestuurder was een beginnend bestuurder (korter dan vijf jaar in het bezit van het rijbewijs) en voor deze categorie is maximaal 88 ug/l toegestaan. Bij waarden hoger dan 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval.

Twee mannen aangehouden wegens bedreiging in lijnbus

ULVENHOUT: Twee mannen van 21 en 23 jaar uit Chaam zijn zondagavond tegen 22.30 uur aangehouden in de Dorpsstraat. Het tweetal zou in een lijnbus een 62-jarige man uit Chaam hebben bedreigd tijdens een handgemeen. Aanleiding zou een conflict zijn dat het slachtoffer met een andere man uit Chaam heeft. De verdachten zijn ingesloten op het bureau voor verder onderzoek.

Politie arresteert twee Oosterhouters na steekincident in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie heeft maandagmorgen rond 03.00 uur een 17-jarige Oosterhouter en een 24-jarige man uit die plaats aangehouden. Het tweetal zou betrokken zijn bij een incident in een woning aan de Godwaldtlaan. Daarbij werd een vriend van de 29-jarige bewoonster in zijn hand gestoken. Hij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De verdachten zijn familie van de vrouw. In haar woning werd een hennepkwekerij aangetroffen die direct ontmanteld werd.

Bredanaar (28) breekt been bij verkeersruzie met Belgen

BREDA: Een 28-jarige Bredanaar is zondagavond rond 20.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Nijverheidssingel. Bij een verkeersruzie werd de man geschept door een Belgische BMW. Hij werd met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht. Een oplettende getuige had een kenteken genoteerd, zodat de Belgische politie later op de avond twee verdachten kon aanhouden. Het gaat om een 29-jarige man uit Boechout en een 34-jarige inwoner van Rumpst. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 03-05-2010 11:22 | © Regio Midden en West Brabant |