Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 12.00 uur

Utrecht, 03-05-2010

Twee mannen aangehouden

MONTFOORT Twee mannen van 18 en 19 jaar uit Litouwen zijn aangehouden op verdenking van inbraak.

Een getuige meldde maandag 3 mei omstreeks 04.20 uur dat hij op de Th.Elsenstraat een man rond de woning zag lopen en dat hij dit niet vertrouwde. Op verzoek van de centralist van de politiemeldkamer bleef de melder aan de lijn. Kort daarna meldde de getuige dat hij de mannen nu in een geparkeerde auto zag zitten.

De ter plaatse gekomen politiemensen hielde daarop de twee mannen aan. In een rugtas werden vermoedelijk gestolen navigatiesystemen en een mobiele telefoon aangetroffen. De twee zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Inzittende brommobiel gewond

WILNIS Een 17-jarig meisje uit Wilnis is gewond geraakt bij een ongeval op de Marktschipper.

Het meisje zat zondag 2 mei omstreeks 12.20 uur in een brommobiel die werd bestuurd door een 17-jarige jongen uit Bodegraven. De Bodegrafer reed hiermee over de Marktschipper in de richting van de Veenman. Door nog onbekende oorzaak verloor hij de controle over zijn voertuig en botste hij tegen een geparkeerde auto. Het meisje kwam met haar hoofd tegen de portierruit en liep nekletsel op. Zij is met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De beide voertuigen raakten beschadigd.

Bestuurders gewond bij aanrijding

WAVERVEEN Een 28-jarige automobilist uit Ouderkerk a/d Amstel en een 67-jarige automobilist uit Waverveen raakten bij een aanrijding op de kruising Hoofdweg/Proostdijerdwarsweg gewond.

Het ongeval gebeurde op zondag 2 mei omstreeks 18.40 uur. Door de klap van de aanrijding belandde de Wavervener met zijn auto in het weiland en de 28-jarige bestuurder kwam op de kop tot stilstand in een sloot zonder water. De brandweer kwam ter plaatse om de Ouderkerker uit zijn auto te bevrijden. De Wavervener werd naast zijn auto zittend op het gras aangetroffen. Beiden hadden hoofdletsel opgelopen en werden naar een ziekenhuis overgebracht.

Politiemensen van de Verkeers-Analyse en Ongevallendienst(VOA)stellen een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding. De twee behoorlijk beschadigde autos werden weggesleept.