Centrale Raad van Beroep


Tussenuitspraak - de Raad past de Wet bestuurlijke lus Awb toe en geeft opdracht de Functionele Mogelijkheden Lijst aan te passen

Uitgaande van beide rapporten van de deskundige Rulkens is de Raad van oordeel dat het onderzoek van deze deskundige zorgvuldig is geweest en voldoende is onderbouwd. Het door het Uwv overgelegde rapport van de bezwaarverzekeringsarts De Kanter van 31 juli 2009, waarin deze stelt dat de klachten van appellante een andere oorzaak kunnen hebben dan Rulkens vermeldt, brengt de Raad niet tot een ander oordeel. Naar het oordeel van de Raad is de FML, ook zoals deze is aangepast op 18 december 2008, derhalve niet geheel juist, zodat de ter beoordeling voorliggende bestreden besluiten op een niet toereikende medische grondslag berusten.
De Raad ziet aanleiding met toepassing van artikel 21, zesde lid, van de Beroepswet het Uwv op te dragen het hiervoor aangeduide gebrek te herstellen. Het Uwv dient hiertoe de medische grondslag in overeenstemming te brengen met het oordeel van de deskundige.

LJ Nummer

BM3096

Zie het origineel
Bron: Centrale Raad van Beroep Datum actualiteit: 3 mei 2010 Naar boven