Gemeente Kollumerland

PB 36 / 2010 Wethouders asfalteren Kwelderweg

Kollum, 29 april 2010

Maandag 3 mei om 13.30 uur asfalteren oud wethouder Openbare Werken Rik Schaafstal en de nieuwe wethouder Openbare Werken Jelle Boerema gezamenlijk en op vakkundige wijze de Kwelderweg. Wethouder Schaafstal was destijds verantwoordelijk voor de vaststelling van de Beleidsvisie Wegen en wethouder Boerema is nu verantwoordelijk voor de uitvoering daarvan.

In 2009 heeft de raad van de Gemeente Kollumerland c.a. de Beleidsvisie Wegen vastgesteld. Voor het groot onderhoud aan de wegen, voetpaden en fietspaden is een aantal afspraken gemaakt. Eén van die afspraken is het aanpakken van achterstallig onderhoud aan de Kwelderweg en de Nittersweg nabij Kollumerpomp en Munnekezijl, met een totale lengte van ongeveer 9 kilometer. In de rijbaan van de beide wegen en het fietspad langs de Nittersweg worden de slechte stukken vervangen door nieuw asfalt. Daarna wordt het geheel voorzien van een nieuwe toplaag asfalt en belijning. Ook is er een reconstructie van de kruising Kwelderweg - Nittersweg, met de bedoeling de veiligheid en overzichtelijkheid van het kruispunt te vergroten.

De totale investeringskosten bedragen circa 1 miljoen euro inclusief btw. De werkzaamheden worden uitgevoerd door BAM wegen, Regio Noord. Als alles volgens planning verloopt zal het geheel medio juni gereed zijn.