Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek afgerond na 5 aanhoudingen

Neder-Betuwe, 03-05-2010 o De districtsrecherche van De Waarden heeft een onderzoek afgerond naar afpersing van een zakenman. Vijf verdachten zijn de afgelopen weken aangehouden en verhoord.

Dezakenman uit de gemeente Neder-Betuwe, wilde een deel van zijn woning verhuren aan anderen voor extra inkomstenbron. Een kennis van de man bemiddelde in het vinden van huurders. Toen de voorbereidingen tot verhuur steeds meer vorm kregen, trok de man zijn plannen in. Hierop vonden enkele gesprekken plaats, waarbij een onkostenvergoeding bij de zakenman werd neergelegd door de potentiële huurders. Het slachtoffer voelde zich volgens eigen verklaring geïntimideerd en bedreigd, mede doordat daarbij een wapen getoond zou zijn. Bij een bezoek op 18 maart zou de auto van het slachtoffer afgeperst zijn, waarna de zakenman naar de politie is gestapt.

Horen verdachten

In het politieonderzoek dat volgde op de aangifte, zijn in de afgelopen weken vijf verdachten door de recherche aangehouden en verhoord. Het gaat om vijf mannen afkomstig uit Arnhem, Huissen, Wageningen en Rhenen. Hun leeftijd varieert van 27 t/m 45 jaar. De auto van het slachtoffer is twee weken geleden teruggevonden in Elst. Het politiedossier wordt afgerond en verstuurd naar Justitie in Arnhem. (1)

Laatst gewijzigd 03-05-2010 12:13 | © Regio Gelderland-Zuid |