Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
3 mei 2010

FINALISTEN STUDENT OF THE YEAR 2010 BEKEND

De zes finalisten van de 8e editie van de Student of the Year verkiezing zijn bekend. Van de 140 deelnemers zijn er drie mannelijke en drie vrouwelijke studenten overgebleven. Tijdens het finalefeest op 20 mei in club AIR in Amsterdam zal bekend worden gemaakt welke man en vrouw een jaar lang de titel 'Student of the Year 2010' zullen dragen en daarmee een ambassadeursfunctie voor Studenten.net bekleden.

De Student of the Year/Student van het Jaar verkiezing is een zoektocht naar de student die als beste beauty & brains combineert. Na een intensieve stemronde en een debat tijdens de halve finale zijn drie mannelijke en drie vrouwelijke studenten door naar de finale:

Mannen

Nawid Habib
Farmacie
Universiteit Utrecht

Matijs Lips
Pabo
Hanzehogeschool Groningen

Emil Rijcken
Sportmarketing
Johan Cryuff University Amsterdam

Vrouwen

Paula Beukeveld
Lerarenopleiding Gezondheidszorg & Welzijn
Windesheim Zwolle

Charissa Geluk
Bio-medische wetenschappen
VU Amsterdam

Sanne Roffel
Pabo
NHL Leeuwarden

De profielen van de finalisten zijn hier te vinden: http://www.studentoftheyear.nl/tussenstand

De halve finale
In de halve finale zijn de studenten getest op hun intelligentie door middel van een debat over kwesties rond seks, geloof en onderwijs. Hiermee hebben ze extra stemmen gewonnen door deelname, maar werden er ook de drie beste mannen en vrouwen met extra punten beloond. Ook konden studenten door in de media te komen extra punten verdienen of door social media als Twitter in te zetten.

Bekendmaking finalisten live bij Giel Beelen
Vanochtend werden de zes finalisten live bekend gemaakt in de radio-uitzending van Giel Beelen. Giel belde finaliste Sanne Roffel wakker om haar het goede nieuws te vertellen.

Vrijdag 14 mei zullen de zes finalisten live in de studio aanwezig zijn, waarbij ze een opdracht moeten volbrengen waarmee ze extra punten kunnen verdienen. Om hun 'beauty' nog beter naar voren te brengen zullen de zes finalisten ook deelnemen aan een fotoshoot door een professionele fotograaf van Dutch Casting Agency. Deze foto's zullen bij hun profiel worden geplaatst, maar de studenten kunnen hier geen extra punten mee verdienen.

Finalefeest
De bekendmaking van de winnaar en winnares zal op donderdag 20 mei plaatsvinden in de nieuwe club AIR in Amsterdam. Naast de bekendmaking van de Student van het Jaar zal ook het Studentenhuis van het Jaar bekend worden gemaakt en zal de Sloggi Studentenbillen Award worden uitgereikt.

Prijzen
De mannelijke en vrouwelijk winnaar winnen naast de titel een weekend Berlijn voor twee personen, een Fashioncheque t.w.v. 250 euro, producten van Princess en een castingcontract bij Dutch Casting Agency. Onder de stemmers worden VIP-tickets voor het finalefeest verloot.


- einde persbericht -

Over Studenten.net
De organisatie van de Student of the Year/Student van het Jaar verkiezing is in handen van Studenten.net en wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. Studenten.net is sinds 1998 de grootste online community voor hbo- en wo-studenten en heeft op dit moment ruim 278.000 leden en meer dan 20.000 bezoekers per dag. Moederbedrijf All4Students BV is uitgever van bepalende internettitels als Studenten.net, Studentenbaan.nl, Stages.nl en Studentenkamers.nl. Op de sites kunnen studenten onder meer terecht voor bijbanen, stages, kamers, kortingen, prijsvragen, reizen en informatie over studie, carrière en vrije tijd.