Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 mei 2010

Man aangehouden voor mishandeling vrouw

Enschede

Een 47-jarige man uit Borne werd zondag 2 mei aangehouden omdat hij een vrouw en een 30-jarige beveiliger had mishandeld. De 38-jarige vrouw uit Enschede stond naar de voetbalwedstrijd in het stadion van FC Twente te kijken toen zij plotseling werd aangevallen en in wurggreep werd gehouden door de 47-jarige man. Ook werd een 30-jarige man in verwurging genomen en in het oor gebeten door de 47-jarige. Hij werd direct aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010039288)

Huisverbod uitgereikt

Hengelo

Een 34-jarige man uit Hengelo heeft zondag 2 mei een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 36-jarige vriendin. (2010039309)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Fietser gewond na aanrijding
Hengelo
Een 61-jarige fietser uit Hengelo raakte zondag 2 mei gewond na een aanrijding in Hengelo.

Zondagavond 2 mei omstreeks 20.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Lansinkesweg in Hengelo. Een 61-jarige fietser uit Hengelo kwam om onduidelijke reden ten val en botste tegen een voorbijrijdende 24-jarige automobilist uit Enschede. De man raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010039322)

Automobilist zwaar gewond na eenzijdige aanrijding Enschede
Een 49-jarige automobilist uit Enschede raakte zondag 2 mei ernstig gewond na een eenzijdige aanrijding in Enschede.

Zondag 2 mei omstreeks 20.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de 2e Emmastraat in Enschede. Een 49-jarige automobilist reed over de 2e Emmastraat, voor de singel keerde de man en reed in de richting van de Elferinksweg. Om onduidelijke reden verloor de man de controle over zijn voertuig en kwam tegen een lantarenpaal tot stilstand. De man droeg geen gordel en raakte zeer ernstig gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010039331)

50-jarige raakt rijbewijs kwijt na zeer gevaarlijk rijgedrag Borne
Een 50-jarige automobilist uit Enschede raakte zondag 2 mei zijn rijbewijs kwijt nadat hij met hoge snelheid door het kijkend publiek reed. Op de afslag Hengelo-zuid stonden toeschouwers op het viaduct op de komst van de spelersbus van FC Twente te wachten. Een automobilist wilde hiervoor niet zijn vaart verminderen, ondank de aanwezigheid van de politie. Er ontstond een zeer gevaarlijke situatie waarbij de man in volle vaart door het publiek reed. De 50-jarige automobilist werd aangehouden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol genuttigd had, werd hij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,86 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd in verband met het gevaarlijke rijgedrag van de man. (2010039337)

Rijden onder invloed

Saasveld

Een 21-jarige automobilist uit Enschede is op zondag 2 mei omstreeks 23.55 uur in Saasveld op de Darfeldsweg aangehouden en gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De blaastest wees uit dat de man teveel alcohol had genuttigd. Hij blies 1,42 promille. Het vermoeden bestond dat de man mogelijk ook onder invloed van drugs was, er is een urinemonster afgenomen. De man is beginnend bestuurder en is recidivist m.b.t. het rijden onder invloed. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt en een ontzegging van de rijbevoegdheid. (20100039362)

Man gewond na ruzie

Enschede

Een 23-jarige man uit Enschede is op 3 mei omstreeks 01.00 uur gewond geraakt, nadat er ruzie was ontstaan in de Jacob Roggeveenstraat in Enschede. Een 28-jarige man uit Enschede heeft de 23-jarige man uit Enschede gestoken met een mes in zijn rug. De gewonde man is naar het ziekenhuis overgebracht, waar de steekwond is gehecht. De 28-jarige man die verdacht wordt van het toebrengen van de steekwond is naar het politiebureau overgebracht en hier ingesloten en in verzekering gesteld. (2010039361)