Politie Limburg-Zuid

Aanhoudingen in verband met huiselijk geweld

Zondagavond is op Vrieheidepark in Heerlen een 24-jarige man aangehouden vanwege mishandeling van zijn ex-vriendin. De vrouw wilde spullen uit het appartement halen, maar de Heerlenaar bleek flink te hebben gedronken. Ze verliet hierop de flat weer waarop de verdachte achter haar aan liep. Buiten duwde hij haar op de grond en greep hij haar vast bij de keel. Met veel krachtsinspanning wist de vrouw vrij te komen. Een toegesnelde voorbijganger belde de politie via 1-1-2.

In Sittard was een vader zondagavond wat vroeg bij zijn ex om zijn zoontje op te halen. De 26 -jarige man was niet van plan te wachten en klom over de omheining. Hij wordt ervan verdacht met een stoel een ruit te hebben vernield om zo in de woning te komen. De gewaarschuwde politie kon de man even later aanhouden in een café. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

In de nacht van zaterdag op zondag is een 34-jarige man in Geleen aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt zijn vriendin te hebben mishandeld.

Ook had hij haar buiten de woning gesloten en de deuren gebarricadeerd. Uiteindelijk kwam de politie de woning binnen en kon zij de man aanhouden.

03-05-2010, Sittard-Geleen en Heerlen

(c) 2007, 2008, 2009, 2010 Politie Limburg-Zuid | Informatie | T 0900 - 88 44 |