Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen

De lintjesregen vond donderdag 29 april plaats.

Op donderdag 29 april had Kabinetsmedewerkster Nana Bies weer veel nietsvermoedende inwoners naar het Cultuurhuis in Doorn gelokt. Burgemeester Frits Naafs reikte twaalf lintjes uit namens de Koningin ter gelegenheid van Koninginnedag 2010. Op een zonovergoten ochtend was het weer een Oranjefeest in de raadzaal van het Cultuurhuis. De te decoreren inwoners hadden familie en vrienden meegenomen waardoor de raadzaal bomvol zat. Ook oud-minister Gerrit Zalm was aanwezig omdat een van de medewerkers van zijn bank werd gedecoreerd.

Mevr. W.E.C.M. Verbeek-van Dijk uit Driebergen-Rijsenburg was benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau maar is helaas op 19 april overleden. Aan haar familie wordt de oorkonde op een later tijdstip overhandigd. Op de rouwannonce mocht worden vermeld dat Mevr. Verbeek-van Dijk tot Lid in de orde van Oranje-Nassau was benoemd.

De overige twaalf gedoceerden zijn:

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer W. Doelman
Mevrouw B. Doelman-de jong
De heer A.M. Kooijman
Mevrouw H. Lokhorst-Heusinkveld
De heer J.M.W. Koppert
Mevrouw G.J. Ketelaar-de Leeuw
De heer G.F.M. Marlet
De heer F.N. Strootman
De heer D. Tijseling

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer jhr. J.A.op ten Noort
Mevrouw dr. A. van Osselen-Riem
De heer A. Petersen

Volgend jaar bestaat de gemeente Utrechtse Heuvelrug vijf jaar. Burgemeester Frits Naafs nodigt dan alle inwoners uit, die in deze vijf jaar een lintje hebben gekregen, voor de jaarlijkse uitreiking van de lintjes. Dat belooft een extra groot feest.